16.02.2018

Şehitlerimize Vefa Programları

İlçemiz Emniyet Müdürlüğü ve Müftülüğümüzce 14 ŞUBAT 2018 Çarşamba günü akşam namazından sonra Mevlana Camiinde Şehit Polis Memuru Naci AKÇAY’ın şahsında tüm şehitlerimiz için “Şehitlere Vefa” programı yapıldı.

Programa İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Recep YAKAR, Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT, Nüfus Müdürü Erol KÜÇÜKYILDIZ, İlçemiz Müftü Vekili Adnan CÖMERT, Emniyet Müdürü Turgay KOVANCI, Jandarma Komutanı Cihan GÜLTEKİN,  Daire amirleri, İlçemiz emniyet ve Jandarma teşkilatı çalışanları, Din Görevlileri, bay-bayan çok kalabalık vatandaşlarımız katıldılar.

İlçemiz Müftü Vekili Atnan CÖMERT’in açılış konuşması ile başlayan programda yaptığı konuşmasında” Cenab-ı Hak Yüce Kitabımızda “ Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz bilakis onlar diridirler.” Buyurmaktadır. İnsan dünyada ne kadar gayret ederse etsin. Şehitlik makamı en yüksek makamdır o asla çalışarak elde edilemez. Şehit cennete gördüğü ikramdan dolayı dünyaya dönmeyi tekrar ve tekrar şehit olmayı arzu eder. Kur’an-ı Kerimde Rabbimiz Tevbe suresi 111. ayetinde” Allah muhakkak ki; Allah yolunda savaşan, böylece öldüren ve öldürülen mü’minlerden onlara verilecek cennet karşılığında, canlarını ve mallarını satın almıştır. (Bu), Tevrat’ta, İncil’de ve Kur’ân’da, O’nun (Allah’ın) üzerine hak olan vaaddir. Allah’tan daha çok ahdine vefa eden kimdir? O’nunla yaptığınız alışveriş ile sevinin! Ve işte o, en büyük fevz (mükâfat)dir.” Buyuruyor. Şehitlik en yüksek makamdır. Allah onu herkese nasip etmez. ” dedi

Din görevlilerinin Kur’an-ı kerim tilavetleri, kasideler ve ilahiler okumaları ile devam eden program İlçemiz Müftü Vekili Adnan CÖMERT’in dua yapmasının ardından Polis teşkilatının tüm katılımcılara ikram yapmaları ile tamamlandı.

İlçemiz Sarayburnu Camii’nde ise; 15 ŞUBAT 2018 Perşembe akşamı, akşam namazından sonra din görevlilerimiz tarafından şehitlerimize ve gazilerimize ithafen Mevlit programı icra edildi.

Akşam namazından sonra yapılan programda Din Görevlilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetleri, kaside ve ilahilerle devam eden programımızda İl Müftümüz Muhittin ORAL şehitlik ve gaziliğin ehemmiyetine vurgu yaptı. Konuşmasında “ Tüm şehitlerimize vefa borcumuz var. Onlar sayesinde bu vatan toprağında, renğini şehitlerimizin kanından alan al bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde yaşıyoruz ve ibadetlerimizi yapıyoruz. Cenab-ı Hak Şehitlerimize “ Canları karşılığında Ben onlara cenneti vereceğim. Haydi, girin cennete ” diyecek. Şehitlik arzusunu Rabbim herkese nasip eylesin. Onlara hepimizin minnet borcu var.” dedi.

Program İlçemiz Müftü Vekili Adnan CÖMERT’in dua yapmasından sonra musafahalaşma ve gecenin anısına fotoğraf çekilmesi ile tamamlandı.

Programımıza Valimiz Sayın Harun SARIFAKIOĞULLARI,  İlimiz Jandarma Alay Komutanı Albay Bahittin Murat YAKIN, İlimiz Emniyet Müdürü(Birinci Sınıf Emniyet Müdürü) Fahri AKTAŞ, İl Müftümüz Muhittin ORAL, İlçemiz Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Cihan GÜLTEKİN, İlçemiz Emniyet Müdürü Turgay KOVANCI, Piraziz İlçe Müftüsü Yavuz YILDIZ,   Daire amirleri, Şube Müdürleri, Din Görevlileri ve gönüllüleri, Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız ve çok sayıda vatandaşlarımız katıldılar.

Bulancak İlçe Müftülüğü