13.02.2018

2018 Yılı Umre Bilgilendirme Seminerleri ve Aşı

İlçemizden umreye gidecek olan 80 bayan, 52 erkek toplam 132 umrecilerimize umre bilgilendirme seminerleri 12-13 ŞUBAT 2018 tarihlerinde ve aşıları13 ŞUBAT 2017 Salı günü öğleden sonra   Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu toplantı salonunda yapıldı.

Seminere İl Müftümüz Muhittin ORAL, İl Müftü Yardımcıları Yusuf GENÇ ve 2018 Yılı Umrecilerimizin başında, Umreye Kafile Başkanı Olarak Gidecek Olan Murat MUTLU, İlçemiz Müftü Vekili Adnan CÖMERT,  Müftülüğümüz Veri Hazırlama memuru Alaattin KILINÇ, Umreye gidecek olan  Din Görevlileri, Metin AKTAŞ, Kemal BEYAZ,  Aynur YAVUZ, İrşat görevlisi Necla ÖZOĞLU,  bay-bayan umrecilerimiz katıldılar.

İl Müftümüz Muhittin ORAL 13 Şubat 2018 Salı günü Yapılan Seminerde Umrecilerimize yaptığı konuşmasında “ Mekke şehrini Hazreti Hacer annemiz kurmuştur. Şehrin kuruluşunda hacer annemizin gayreti vardır. Haccın umrenin ve namazın ve her şeyin bir hikmeti vardır. Cenab-ı Hak yeryüzünde bir tavaf yeri mekân etti. Orası değiştiren ve dönüştüren bir yerdir. Umre kelimesi imar ve tamir manasına gelir.  Anne ve babaların senelerce çocuklarına veremediğini oralar birkaç günde veriyor. Tamire ihtiyacımız var. Çok dua etmemiz tamir olmamız ve gönül pillerimizi doldurmamız gerekiyor.” dedi.

Umrecilerimiz yürüme mesafeli oda tercihli 20 günlük umre yapmak üzere Pazar günü Sarayburnu camiinde öğle namazından sonra saat 14;30’da yapılacak programla İlimiz Müftü Yardımcısı Murat MUTLU’nun başkanlığında İrşat görevlisi Necla ÖZOĞLU, Din Görevlileri Metin AKTAŞ, Kemal BEYAZ, Aynur YAVUZ’un nezaretinde Ordu-Giresun Havalimanına saat 19;00’da da kutsal topraklara Medine’ye hareket edeceklerdir.

Umrecilerimiz 17 MART 2018 Cumartesi günü Cidde havalimanından Ordu-Giresun havalimanına yurda dönüş yapmış olacaklardır.

Bulancak İlçe Müftülüğü