24.04.2018

Sarayburnu Camii’nde İcazet Merasimi

İlçemiz Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan 31 Ve Hıra Nur Kız Kursunda Hafızlığını tamamlayan 18 Kız Öğrencimiz olmak üzere toplamda 49 öğrencimiz 15 OCAK 2018 tarihinde Samsun Âşık Kutlu Eğitim Merkezinde yapılan Hafızlık imtihanında başarılı olmuş ve imtihana giren öğrencilerimizin tamamı fire vermeden “Hafızlık Belgesi” Almaya hak kazanmışlar ve Bulanacağımıza tarihinde bir ilki yaşatmışlardı.  49 öğrencimiz için İlçemiz Sarayburnu Camii’nde 21 NİSAN 2018 Cumartesi günü “ İcazet Merasimi” düzenlendi.

İcazet Merasimine AK Parti Giresun Milletvekili Cemal ÖZTÜRK, İlçemiz Kaymakamı Sayın Hamdi ÜNCÜ, İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Recep YAKAR, Başkan Yardımcıları Orhan GÜNGÖR ve Bahtiyar HÜSEM, İlimiz Müftüsü Muhittin ORAL, İlçemiz Jandarma Komutanı Üsteğmen Cihan GÜLTEKİN, Emniyet Müdürü Turgay KOVANCI, İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU,  Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız, Sarayburnu Camii Yardımlaşma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf SİPAHİ, Din görevlileri ve gönüllüleri, Kur’an Kursu Öğretici ve yöneticileri ile çok kalabalık bay-bayan vatandaşlarımız katıldılar.

Sunuculuğunu İlçemiz Vaizi Adnan CÖMERT’in yaptığı İcazet Merasimi Mustafa KIZILCAOĞLU’nun (Dünya Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi)    Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Süleyman ÖZER’in ( İmam-Hatip Kari) Kaside okuması ile başladı.

Açılış konuşmalarında Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ali ERBAŞ Programa Cep telefonu ile bağlandı ve konuşmasında “ Gönlüm orada sizlerle, orada olmayı çok istiyorum ancak yoğun programlarımızdan dolayı aranızda olamadım. Ben bu yavrularımızı yetiştiren ailelerine, hocalarına teşekkür ediyorum. Bu yavrularımız Kur’an-ı ömürleri boyunca gönüllerinde taşıyacaklar, bu 49 yavrumuza bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyor İcazet Merasiminin hayırlara vesile olmasını canı gönülden diliyorum. Dedi.

İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU yaptığı konuşmasında “ Şu anda bizler bizden öncekilerin ektikleri tohumun meyvelerini alıyoruz. Bu işe emek ve ömrünü vermiş olan başta Nuri GENÇ Hocama ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şu gördüğünüz gönlü Kur’an’la dolmuş Kur’an Hafızı bizim neler yaptığımızı neleri konuşmamız gerektiğini bizlere anlatıyor. Ne mutlu Rabbim bizlere bu günü bu anı bahşetti. Bu yavrularımız gece uyumadılar, ıstıraplara katlandılar ve sonunda da başardılar. Bu sene Hafızlık imtihanına giren 49 öğrencimizin fire vermeden hepsinin kazanmaları Bulanacağımızda bir ilk oldu ve bizleri ayrıca mutlu etti. Bu yavrularımızın hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Sağ olun Var olun.” Dedi

İlimiz Milletvekili Sayın Cemal ÖZTÜRK konuşmasında “  Bu 49 yavrumuzu yetiştiren anneleri babalarından ve hocalarından Allah razı olsun. Ben çocukluğumda Hafızlık yapmak istedim ancak yapamadım. Hafızlık kolay yapılarak elde edilen bir değer değildir. Bu yavrularımız hafızlığını tamamladılar. Allah onlara nasip etti. Rabbim cümlemize Kur’an-ı Hayatlarında yaşayanlardan eylesin. Allah yar ve Yardımcımız olsun. Dedi.

İlçemiz Kaymakamı Sayın ÜNCÜ Yaptığı konuşmasında “ Bulancağa geldiğim günden bu yana Müftülüğümüz gerçekten çok güzel programlar yapıyor. Buna şahit oldum. Bu günde burada güzel bir programı yaşamanın içerisindeyiz. Ben de hafızlığını tamamlamış olan bu 49 yavrumuzu kutluyorum. Allah yollarını açık etsin. Hepinize saygılar sunuyorum. Dedi.

Belediye Başkanı Sayın Recep YAKAR Konuşmasında “ Bulanacağımızda 49 evladımızın hafızlıklarını tamamlamaları gerçekten çok büyük bir başarıdır. Öncelikle bu temelini atan ve bu güne gelmesinde öncülük yapan Sayın Nuri GENÇ hocama teşekkür ediyorum. Katkısı olan tüm vatandaşlarımızda teşekkürü bir borç biliyorum. Hafızlığını tamamlayan bu yavrularımızdan birini hocası ile beraber umreye göndermeyi de taahhüt ediyorum. Bu bir ilk ve başlangıç olur bundan sonra hafızlığını tamamlayan tüm öğrencilerimizin umreye gitmesi için açılmış bir yol olur. Hepinize saygılar sunuyorum.” Dedi

İlimiz Müftüsü Muhittin ORAL ise yaptığı konuşmasında “ Bu 49 öğrencimizin bu başarıları tesadüfi değildir. Burada bir emek var, bir gayret var. Emek verdiler ve kazandılar. Bir Bulancaklı olarak Bulanacağımızı bu başarısından dolayı kutluyorum. Tabi Giresun İlimizde Bulacağın yeri bir başka. İlimizde de 47 öğrencimiz Hafızlıklarını tamamladılar ancak Bulancak 2 sayı fazla ile yine bizi geçti. İlimizde ve Bulanacağımızda Hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerimiz için İlimizde önümüzdeki günlerde program yapacağız. Bu yavrularımız artık yaşayan Kur’an’dır. Yetiştirenlere emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Ardından hafızlığını bitiren 49 öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile kendileri ve kendilerini yetiştiren hocalarını tanıtmalarından sonra; Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız dua yaptı.

Öğle namazının eda edilmesinden sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğreticilerine de Plaket takdim edildi.

İcazet Merasimi tüm katılımcılara ikram yapılması ile tamamlandı.

Bulancak İlçe Müftülüğü