18.10.2016

OKUL ÖNCESİ DİN ÖĞRETİMİ PROJESİ

Kur'an kurslarında yaş sınırlamasının kaldırılması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Öğretimi Projesi” çerçevesinde, İlçemiz Çalca köyünde 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an Kursu açıldı.

Büyük bir kalabalığın katılımıyla gerçekleştirilen açılış merasimine; İlçemiz Kaymakamı Soner BEDİR, İlçe Müftüsü Engin ÇİÇEK, Müftülük  personeli, öğrenci velileri, Kur'an hizmetine gönül veren çok sayıda vatandaşımız ve veliler iştirak etti.

Kaymakam Soner BEDİR yaptığı konuşmada, 4-6 yaş döneminin, eğitimin esası olduğunu ve kişiliğin bu yaşlarda oluştuğunu belirterek “Bu dönemde ve bu özel ortamda verilecek din eğitimi, çocuklarımızın daha sonraki eğitim-öğretim hayatına ciddi katkılar sağlayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından protokol mensupları tarafından kurdele kesilerek açılan kreş gezildi ve miniklerle tatlı sohbetler yapıldı.