12.10.2016

Müftülüğümüzden Kur'an-ı Kerim ve Mevlit Programları...

Doğankent Müftülüğü tarafından “19 Eylül Gaziler Günü” münasebetiyle 19 Eylül 2016 Pazartesi Akşam namazından sonra Harşit Ulu Camiinde Kur’an ziyafeti ve Mevlid Programı düzenlendi.

Programda Doğankent İlçesi din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve İlahiler okundu

Doğankent İlçe Müftüsü Yusuf ÇAKIR programın kapanışında şöyle dua etti: “ Ya Rabbi Dünyada her türlü kötüden şerden sana sığınıyoruz. Sen bizleri muhafaza eyle! Bilhassa milletimize, memleketimize dini Mübin’i İslam’a tuzak kurmak isteyen hainlerin zalimlerin şerrinden muhafaza eyle.  Ya Rabbelalemin! 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde ve ondan öncesinde yaşanan terör belalarıyla muzdarip olan memleketimizi terör belalarından def-u ref eyle yarabbi. Terörle uğraşırken fedai can eden şehitlerimize rahmet eyle. Şehitliklerini Mübarek eyle ya rabbi. Yine bu uğurda gazi olan, yaralanıp tedavi olan kardeşlerimiz var onlara da sıhhat ve afiyetler ihsan eyle ya rabbi. Onları bizlerden hoşnut ve razı eyle Ya Rabbi! Senden başkasından korkmuyoruz. Senden başkasına el açtırma. Dualarımızı Arafat’da, Müzdelife’de, Mina’da, Kabe-i Muazzama’da, Mescid-i Haram’da yapılan dualar zümresine ilhak eyle ya Rabbi!”

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kur’an-ı Kerim Okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ülkemiz genelinde her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanmakta olan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle 07 Ekim 2016 Cuma günü İlçemiz Harşit Ulu Camiinde, Cuma namazından önce Şehitlerimiz  ve vefat eden Din Görevlilerimiz için, Kur’an-ı Kerim programı tertip edildi.

Programa, halkımızın yoğun ilgi gösterdi. Program sonunda İlçe Vaizi İsmail TARAKLI tarafından, Aziz Şehitlerimiz, vefat eden Din Görevlilerimiz ve  Camilerimizin inşasında emeği geçip vefat eden hayır sahipleri için dua yapılmıştır.

Doğankent Müftülüğü