21.02.2024

İbrahim TÜRKAN İlçe Müftüsü

ÖZGEÇMİŞ

İbrahim Türkan, İzmir Ödemiş Küre Köyü’nde doğdu. İlkokuldan sonra Ödemiş Müftülük Sitesi Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı. Ödemiş İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Bursa Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde tamamladı. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tasavvuf Ana Bilim Dalı’nda başladığı yüksek lisansına devam etmekte olup “Tasavvufta Bilgi Kaynağı Olarak Keşf ve İlham” konulu tezini hazırlamaktadır. 2001 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına intisap ederek İmam Hatip olarak göreve başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Teşkilatı'nda 2012-2018 ve 2023-2024 yıllarında Almanya’da iki dönem uzun süreli din görevlisi olarak çalıştı. Yurt dışı görevi boyunca bölge koordinatörü olarak vazife yaptı. Yurt dışında camilerdeki Kur’an kurslarına devam eden öğrencilere yönelik hazırlanan eğitim materyallerinin hazırlanmasında görev aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde ihtisas kursunu başarı ile tamamladı. Çorum Ortaköy ve İzmir Balçova’da vaizlik görevinde bulundu. 06.02.2024 tarihinde ilçemizde müftülük görevine başladı. Arapça ve Almanca bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.