04.05.2017

KUTLU DOĞUM HAFTASI ESPİYE’DE KUTLANDI

Kutlu Doğum Haftası Espiye’de coşkulu bir şekilde kutlandı. Espiye ilçe Müftülüğünce Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Hz Peygamber ve Güven Toplumu” temalı konferans Baladın Düğün Salonunda gerçekleştirildi.
Sunuculuğunu Espiye Fatih Mahallesi Cami İmam Hatibi Mustafa Elmas ve Karaovacık cami İmam hatibi Murat Kuş ‘un yaptığı program, sinevizyon gösterisi, Espiye Yatılı Erkek Kuran Kursu Öğreticisi H.İbrahim Er’in okuduğu Kur’an tilaveti ile başladı.
Programın açılış konuşmasını Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak yaptı. Koçak, 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirterek, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Mekke'de temelini atıp, Medine'de inşa ettiği toplum modelinin sadece Müslümanlar için değil tüm inanç mensupları için huzur ve güven kaynağı olduğunu söyledi.
Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Nurettin Yıldırım’ın okuduğu ilahiler dinleyenlerden büyük alkış aldı. Espiye Ulu Cami Yatılı Erkek Kuran Kursu öğrencisi Rıdvan Eşgünoğlu ilahi okudu.
Programa katılanlara D.İ.B Hac ve Umre Eğitimi Daire Başkanı Dr. Fatih KURT 2017 teması "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" olan konferansını verdi.
KURT, Hz. Muhammed cahiliye asrını huzurun ve güvenin olduğu saadet devrine dönüştürmüştür. Günümüze gelindiğinde insanlığın bundan uzaklaştığını görüyoruz. Sırf güvenlik sebebiyle parmak izlerini, göz rengini, soluduğumuz havaya, aldığımız en ufak bir şeye kadar hayata güvenmiyoruz. Bütün bunlardan dolayı memleketimize yapılan hainlikleri hep birlikte yaşadık. Bu vesile ile kendimizi değerlendirme fırsatı bulduk” dedi.
Kurt, Güven toplumu olması için hepimizin güvenilir kişiler olması gerekir. Peygamberimiz güvenilirdi. Ona asla yalancı diyemediler. Ebu Sufyan bile peygamberimize güvenilir demiştir. Peygamberimize o kadar güvenmişlerdi ki öldürmeyi düşünenler bile mallarını emanet etmeyi düşünürlerdi. Güven inşa etme görevini peygamberimiz hepimize veriyor. Güvene zarar verecek davranışın karşılığını hem dünya da hem de ahret te göreceğimizi bilelim. Birbirimizi Allah için sevmeliyiz. Birbirimizi sevmenin bizi cennete götüreceğini bilmeliyiz. Kutlu doğum birbirimizle bağımızı kuvvetlendirdiğimiz zaman dilimi olmalı. Güven toplumunun olabilmesi için adalet şarttır. Efendimizin hayatında güven ve adaletin hep olduğunu görüyoruz. Hakka hukuka riayet eden bir peygamberin ümmetiyiz. Kin güderek güven toplumu olmaz. Affedici olmakla olur. İyi de hocam siz bize peygamberimizi anlatıyorsunuz biz onun gibi olamayız diyeceksiniz. Karınca hikayesi onun yolunda hareket edersek ne mutlu bizlere. Sözlerini bitirirken kıymetli ilçe müftümüze, çalışanlarına, kaymakamımıza, ilçe müftüme ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Program sonunda Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak tarafından programa katılan protokol üyelerine çiçek hediye edildi.
Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılanlara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.Espiye Müftüsü Yavuz Koçak, programa katılan misafirlere ve davetlilere teşekkür ederek, bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.
Konferansa Espiye İlçe Kaymakamı Sultan Doğru, Belediye Başkanvekili Kemal Toraman, Başkan yardımcısı A.Kemal Akkaya,Soğukpınar Belde belediye Başkanı Özcan Özdemir, İl Müftü yardımcısı Murat Mutlu, Piraziz İlçe Müftüsü Yavuz YILDIZ, Keşap İlçe Müftüsü Muammer Özkalaycı, AK Parti Espiye ilçe Başkanı Ali Küçükyadın,AK Parti Gençlik Kolları başkanı Samet Önal,Okul müdürleri, Daire amirleri, Din görevlileri,davetliler, kız ve erkek Kur'an Kursları öğreticileri, kadın erkek çok sayıda vatandaşlarımız katıldılar. —HABER**RESİM (FİKRET BIYIK )