11.05.2017

BERAT KANDİLİNİ İDRAK ETTİK

Mübarek Berat Kandili,Espiye ilçesinde tüm camilerde coşkuyla kutlandı. Müslümanlar Berat Kandili'ni kutlamak için camilere akın etti.

Camilerin dolup taştığı bu gecede eller Âlemlerin Rabbi Yüce Allaha dualar için açıldı.

Espiye genelindeki bütün camilerde Berat kandili dolayısıyla Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahiler okunarak, gecenin anlam ve önemine binaen vaazlar verildi.

Espiye Müftülüğü tarafından organize edilen Berat Kandili Özel programı ise Ulu Camiinde gerçekleştirildi. Akşam namazının ardından gerçekleştirilen Berat Kandili programına halkımız yoğun ilgi gösterdi.

Programda, İlçe Müftülüğü, Din görevlileri ve Erkekk Yatılı Kuran Kursu öğrencilerinin okuduğu Kur’anı Kerim, Mevlit, İlahilere vatandaşlar büyük ilgi göstererek, dua ve niyazda bulundular.

Programın devamında Espiye İlçe Müftümüz Yavuz KOÇAK tarafından Mübarek Berat Kandilinin dinimizdeki yeri, gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değerini anlatan bir konuşma yapıldı.

Program İlçe Müftümüz Yavuz KOÇAK’ın yapmış olduğu dua ile sona erdi.