18.05.2017

HACI ADAYLARINA SEMİNER VERİLDİ

Espiye İlçe Müftülüğü tarafından, hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları için seminer düzenlendi.
Espiye Ulu Camiinde düzenlenen seminerde ilçe Müftümüz Yavuz Koçak,hacı adaylarına Hac’ın önemi ile ilgili bilgiler verdi.

Hac ibadetinin İslam’ın 5 temel esasından biri olduğunu belirten Koçak “Hac, hem mali hem de bedeni bir ibadettir. Elbette ki çıktığınız yolculuk oldukça zorludur. Yüce Allah’a bu lütfunden dolayı ne kadar şükretsek azdır. Ancak haccın zorlukları asıl bundan sonra başlıyor. Tüm bu zorluklarla ancak sabrederek baş edebilirsiniz. Yüce Allah hepinize Hac ibadetini, tüm şartlarını yerine getirerek ifa etmeyi nasip eylesin.” şeklinde konuştu.
4 gün süren ve 25 hacı adayının katıldığı seminerde Espiye ilçe Müftümüz Yavuz Koçak,2017 yılında Espiye'den Diyanet İşleri Bakanlığı organizasyonu ile hacca gidecek vatandaşlar için eğitim semineri düzenlendiğini belirterek,seminerde hacılarımızın hac esnasında uyması gereken kuralları anlattık. Sağlık ve hijyen koşullarnda bilgiler verdik.Mekke ve Medine’ de yapılması gereken görevleri anlattık. Hacılarımızı hacca hazırlıyoruz” dedi.