19.07.2017

KARAOVACIK YAYLASINDA ŞEHİTLERE MEVLİT OKUNDU

Espiye ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İlçeye bağlı tüm camilerde ve Karaovacık yayla camiinde program düzenlendi.

Espiye'de mahalle ve köy Camilerinde ,Espiye Müftülüğü , Din Görevlileri tarafından Kuranı Kerim, ilahiler,kasideler okunarak, Şehitler için dua yapıldı.

Karaovacık yayla camiinde ise, Şehitleri anma programı düzenlendi.

Karaovacık camiinde düzenlenen programda, Din görevlileri ve Kuran Kursu öğrencileri tarafından Yasini Şerif ,Mevlidi Şerif, ilahiler,kasideler okundu.

Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak tarafından Cuma namazı öncesi “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü , Şehit ve Gaziliğin” önemi ile ilgili vaaz verdi. Müftü Koçak,okunan hatmi şeriflerin ve Kuranı Kerimin duasını yaptı.

Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak”Bu gün Türk Milleti’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bağımsızlık uğruna verdiği günün 1.yıl dönümü, bizlerde bu önemli günde 249 şehit verdiğimiz vatan evladının ruhlarını bir kez daha şad etmek ve şehit ailelerinin acılarını paylaşmak, bir nebze olsun hafifletmek için bu anma programını gerçekleştirdik.Tüm Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah onlardan binlerce kez razı olsun” dedi.

Programa Espiye belediye Başkanı Mustafa Karadere, Soğukpınar Belde Belediye Başkanı Özcan Özdemir,İlçe Jandarma Komutanı , ilçe Müftüsü Yavuz Koçak, İGM Üyeleri ,emekli müftüler, Espiye,Yağlıdere ve Güce ilçesinde yaylada yaşayan 2 bin 500’e yakın vatandaş katıldı.

Karaovacık yayla camiinde düzenlenen mevlit programına bayanlar büyük ilgi gösterdiler.Mevlit sonrası vatandaşlara ikramda bulunuldu.