23.05.2019

Eynesil’de 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Yıl Sonu Etkinliği Büyük Beğeni İle İzlendi.

İlçemizde Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eynesil Kaymakamlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren 4- 6 yaş grubu  Kur’an Kurslarında eğitim gören  51 öğrencinin yapmış olduğu yılsonu etkinliği katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Program açılışında İlçe Müftümüz Yılmaz Çelik 4-6 Yaş Faaliyetlerinin kazan kazan ilkesi ile okul öncesi faaliyetlerinde çocukları eğitim öğretime hazırlayan çok önemli bir faaliyet olduğunu, çocuklarımızın bilişsel, sosyal anlamda gelişimine anlamlı katkılar sağladığını çocuklarımızın bu yaşlarda prososyal davranış edindiklerini, dini ve ahlaki anlamda pek çok kazanımlarının olduğunu bu faaliyetlerin son yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığımızın en önemli faaliyetlerinden biri olduğunu belirtti.

Program 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticileri ve Öğrencileri tarafından Kabe etkinliği, eğitim öğretim yılı boyunca öğrencilerin yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili slayt, Birsin Allahım adlı ilahi gösterisi, ekmek rondu, şehitler ile ilgili slayt ve gösteri, gül kokulu peygamberim adlı ilahi gösterisi, mehteran gösterisi, sureler ve dualar etkinliği yapıldı.

Programa Eynesil Kaymakamı, Eynesil Belediye Başkanı, İlçe Protokolu, öğrenci velileri, anaokulu öğretmenleri, ilçe merkez ve çevrelerinden gelen katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.