18.07.2019

ŞANLI DİRENİŞ 15 TEMMUZ

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. İlçemizde de 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere pek çok anma ve anlama programları icra edildi. İlçemiz Merkez Eski Cami’de kılınan akşam namazından sonra, vatandaşlarımızla birlikte oluşan milli birlik yürüyüşü hükümet konağı önünde başladı ve Sahil Mevlana Parkına kadar devam etti.

Burada saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, Merkez Eski Camii Müezzini Halil Tokalak tarafından Kur’an Tilaveti yapıldı. Ardından İstiklal Marşını güzel okuma Eynesil birincisi Saadet Nur Gümüş tarafından İstiklal Marşının tam metni seslendirildi. İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa Temiz günü anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Merkez Eski ve Yeni Cami Müezzinlerimiz Halil Tokalak ve Eyüp Keskin tarafından okunan Kur’an Tilavetleri, İlahiler ve kasidelerin ardından İlçe Müftümüz Yılmaz Çelik tüm şehitlerimiz için dua ve niyazda bulundu. Program 00.13’te tüm camilerimizde okunan Sala ile sona erdi.

Programa vatandaşlarımız ilçe merkezi, mahalle ve köylerden yoğun ilgi gösterdi.