17.09.2019

Yeni Camiide Yeni Görünüm

İlçemiz Merkez Yeni Camii, ilçemizin merkezinde ve yol güzergâhında olması nedeniyle bölgemizin önemli mabetlerinden biri olarak yıllardır hizmet vermeye devam etmektedir. Caminin yapımının üzerinden uzun yıllar geçmesi nedeniyle geniş çaplı bakım ve onarım ihtiyacı hâsıl olmuştur.

Camide minare alemi yenilenmesi, aydınlatma sistemi, külah kaplama, paratoner sisteminin bakım ve onarımı, kubbe temizliği, boyama işlemleri, cami üst katının elektrik sisteminin yenilenmesi, hoparlörlerin bakımı ve onarımı, batı cephesine ısı yalıtımı, yağmur akarlarının değiştirilmesi, cam süsleme, minare altı kaplama, köşe taşları çalışması, pencerelerin onarım ve değişiklikleri, son olarak camiinin dış kısmının genel boyama işlemlerinin yapılması gibi detaylı bir bakım ve onarım çalışması yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde ise camiinin şadırvan kısımlarının yenilenmesi çalışmalarına başlanacaktır.

Camimizin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarında yardım ve desteklerini bizlerden esirgemeyen Eynesil Kaymakamımıza,  Belediye Başkanımıza ve saygıdeğer vatandaşlarımıza teşekkür ve dua ederiz.