15.02.2018

Vali Bey Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri ile bir araya geldi…

Giresun Valisi Sayın Harun SARIFAKIOĞULLARI, Giresun/Güce İlçe Müftülüğü Merkez Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri ile bir araya geldi.

Valimiz Sayın Harun SARIFAKIOĞULLARI, Güce İlçesinin mahalle ve köy muhtarları ile Güce Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirdiği toplantının ardından Güce İlçe Müftülüğü Merkez Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri ile sohbet etti. Giresun İl Müftümüz Sayın Muhittin ORAL’ın da iştirak ettiği ziyarette Sayın Vali SARIFAKIOĞULLARI öğrencilerle ayrı ayrı ilgilendi. Hafızlık yapmakta olan ve hafızlık hazırlık eğitimi alan öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.

Kur’an Kursu hakkında valimizi bilgilendiren İl Müftümüz Sayı Muhittin ORAL ve Kur’an Kursu öğreticileri şunları ifade ettiler: “100 öğrenci kapasiteli 5 derslikli Kur’an Kursunun, 40 kişi kapasiteli yatakhanesi bulunmaktadır. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında hizmete açılan kur’an kursumuzda şu an itibariyle yirmi yatılı talebe bulunmaktadır. Bu öğrencilerden iki tanesi hafızlığına devam etmekte; sekiz öğrenci hafızlık hazırlık eğitimi almakta, diğerleri de hafızlık temel eğitimi almaktadır. Devlet vatandaş işbirliği ile yapılan binada 4- 6 yaş Kur’an Kursunda 18 öğrenci eğitim görmektedir. Binanın bir bölümünde bayan Kur’an kursu ile eğitim-öğretim sürdürülmekte; 400 kişilik Hacı Selahattin Bal Mescidi ve 240 m²lik Müftülük Hizmet Binası ile din hizmetleri yürütülmektedir.”

Sayın Valimiz Harun SARIFAKIOĞULLARI öğrencilerimize başarılar dileyip, emeği geçen herkese teşekkür ederek Kur’an kursumuzdan ayrıldı.