17.08.2018

GİRESUNDA YAPILAN YAZ KUR'AN KURSU YARIŞMALARINDA ÖĞRENCİLERİMİZ İKİ İL İKİNCİLİĞİ KAZANDILAR

Öğrencilerimizden İkitane il ikinciliği….

Giresun Müftülüğü, Yaz Kur’an Kurslarında öğrenim gören öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarını sağlamak ve sosyal becerilerinin de gelişmesi için etkinlikler gerçekleştiriyor.

Bu bağlamda Teyyaredüzü Mahallesi’nde bulunan Giresun İl Özel İdaresi Gençlik Merkezi’nde camiler ve Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler arasında “Kur’an-Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması “ile Futbol turnuvası gerçekleştirildi.

Giresun Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, öğrencilerin şenlik havasında güzel bir gün geçirmesi için düzenlenen organizasyonun kaynaşmaya vesile olduğunu belirterek, “Yarışmalara katılan tüm öğrenciler bizim için birinci sayılır. Aslolan şenlik havasında geçen bu etkinliğe katılımın sağlanmasıdır. Tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlçelerde yapılan  “Kur’an-Kerim ve Dini Bilgiler Yarışmalarında”ilçe birincisi olan öğrenciler arasında yapılan yarışmada kız öğrenciler ve erkek öğrenciler ayrı ayrı kategorilerde yarıştırılarak il birincileri belirlendi.

Yarışmalarda kızlarda Piraziz Yeni Mahalle Halisbey Camii Kur’an Kursu öğrencisi Zehra Çevik, erkek öğrenciler arasında ise Merkez Gedikkaya Kur’an Kursu öğrencisi Barış Damcı birinci olurken; erkekler kategorisinden ikinciliği Güce Dayıcık köyü Yukarı mahalle Yaz Kursundan Yasin ÖZER,kız öğrenciler kategorisinde ise yine Güce Fındıklı köyü Yaz Kursundan Hatice YILDIRIM kazandılar.

Yarışmada öğrenciler “Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum” kitabı, Tecvid kuralları ile Namaz Sureleri ve dualarının metin ve meallerinden sorumlu tutuldu.

Komisyon Başkanlığını İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç’in, üyeliklerini ise Uzman Vaiz Zeynep Özdemir ve Vaiz Akif Yazar’ın yaptığı yarışmada, dereceye giren öğrencilere teşvik amaçlı para ödülü verildi.