25.04.2016

2016 Yaz Kuran Kursu Öğretici Sınav Duyurusu

T.C. GİRESUN VALİLİĞİ

İl Müftülüğü

Sayı    : 77052155-902/ 1026                                                                19/04/2016

Konu   : Sınav İlanı

D U Y U R U

2016 Yılı Yaz Kur’an Kurslarında ek ders ücreti karşılığı Müftülüklerimize bağlı Kur’an Kursu ve Camilerde görevlendirilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitimi ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonlar Yönergesi, Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliğinin 9, 15, ve 18. Maddeleri ile Sınav Yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde 2014 KPSS(DHBT) Puanı esas alınarak aşağıdaki ilçe bazında ilan edilen öğretici ihtiyacı sayısının üç katına kadar, İl Müftülüğünce yapılacak sözlü sınava çağırılacak adaylar arasından sınav sonucu başarı sırasına göre “Bay-Bayan Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi” alınacaktır.

İlçesi

Espiye

Yağlıdere

I- Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranacak Şartlar

1-   657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “ortak nitelik” şartını taşımak,

2-  2014 Yılı KPSS (DHBT) puanı 60 ve üzeri olanlar.

3-   İmam-hatip lisesi mezunu ve üstü dini öğrenim mezunu olmak,

4-  Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,.

5-   Şayet İlçe Müftülüğünün öğretici ihtiyacı, 2014 yılı KPSS(DHBT)’den 60 ve üzeri puan alan adaylardan karşılanmaması veya müracaatçı olmaması halinde 2014 yılı KPSS(DHBT)’ye girenlerin (60’ın altında puanı olanlar) müracaatları alınacaktır,

6-   04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için; Başkanlıkça yapılan 04-06 yaş Hizmet içi Eğitim Seminerine katılmış olmak veya 04-06 Yaş Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile ilgili diplomaya yada bu alanla ilgili en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmak.

II- BAŞVURU, SINAV GÖREVLENDİRME VE DİĞER HUSUSLAR

a)  Başvuru İçin Gerekli Belgeler

1- Dilekçe, (İş Talep Formu EK-3)

2- Nüfus Cüzdan Fotokopisi

3- En son öğrenim durumunu gösterir mezuniyet belgesi veya diploma,

4- 2014 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

5- Varsa Hafızlık belgesi

b)  Başvuru İşlemleri

1-    Başvuru yapmak isteyenler en geç 04 Mayıs 2016 Çarşamba günü mesai bitimine kadar istenen belgelerle birlikte görev almak istedikleri ilçe müftülüğüne bizzat müracaat edeceklerdir.

2-     Birden  fazla  İlçe  Müftülüğüne  müracaat  edenlerin  müracaatları  (sınava  katılsalar  dahi)  geçersiz sayılacaklardır.

c)- Sınav İşlemleri

1-   2014 KPSS (DHBT) puan sırasına göre yukarıda ilan edilen her bir ilçe müftülüğünün geçici öğretici ihtiyacının 3 (üç) katı aday sözlü sınava çağırılacaktır.

2-   2014 KPSS(DHBT) puan sırasına göre çağırılacak son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, puanı eşit olan adayların tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

3-   Sınav, 10 Mayıs 2016 tarihinde İl Müftülüğümüzde yapılacak olup, aynı gün sınavın bitmemesi halinde ertesi gün sınava devam edilecektir.

4-   Belgeleri eksik olanlar ile faks ve mail yoluyla yapılan kayıt ve müracaatlar kabul edilmeyecektir.

5-  Adaylar  sınava  gelirken  kimlik  belgelerini  yanında  bulunduracaklardır.  Kimlik Belgesini  yanında getirmeyenler kesinlikle sınava alınmayacaktır.

6-   Belirtilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş olacaktır.

7-   Mülakatta başarılı sayılmak için en az 70 (yetmiş) ve üzeri puan almak gerekmektedir.

8-   Görevlendirilmeler, mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırayla KPSS(DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, eğitim düzeyi yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

9-   Sınav işlemleri esnasında gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

10-     Bu sınav için yapılacak müracaatlar ve sınav sonucu oluşturulacak başarı listesi adayın sınavı kazandığı ilçe müftülüğündeki 2016 Yılı Yaz Kur’an Kursları ek ders ücreti karşılığı geçici öğretici görevlendirmeleri için geçerli olacaktır.

11-   Sınav sonuçları başarı sırasına göre (70 ve üzeri puan alanlar) http://giresunmuftulugu.gov.tr/

veya http://wwwgiresun.diyanet.gov.tr İnternet adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

12-    Sınav ve görevlendirme süresince İl Müftülüğümüz internet sitesinde yapılacak olan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

13-    Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde ıslak imzalı ve yazılı olarak T.C. Kimlik numarası, adı soyadı, imzası ve adresi yazılı dilekçe ile il müftülüğüne yapılacaktır. İtirazlar en fazla 15 (on beş) gün içerisinde incelenerek karara bağlanıp adaya bilgi verilecektir. Zamanında ve usulüne uygun yapılmayan dilekçeler ile e mail ve faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

IV-Sınav Konuları

1-   Kur’an-ı Kerim

2-   Dini Bilgiler (itikat, ibadet, siyer ve ahlak konuları)

3- Hitabet