27.06.2016

2016 Yılı Yaz Kuran Kurslarımız Eğitim-Öğretime Başladı...

Okulların tatil olduğu dönemde Başkanlığımızca düzenlenen "Yaz Kur'an Kursları" bu yıl 20 Haziran 2016 Pazartesi günü başladı.

Yaz Kur'an kursları, yaş sınırı olmadan 'Kur'an-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri, dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla' Müftülüklerin denetim ve gözetiminde, Okulların tatile girmesi ile yaz aylarında Camiler, Kur'an Kursları ve Müftülükçe belirlenen ve Valilik veya Kaymakamlık tarafından uygun görülen diğer mekânlarda açılan kurslardır.

Müftülüğümüze bağlı  tüm Cami ve Kur'an Kurslarının yanı sıra Müftülüğümüzce uygun görülen yerlere de ihtiyacı karşılamak için Yaz Kuran Kursları açıldı. Bu yıl yaklaşık 500 öğrenci Kurslarımıza devam etmektedir. Bu sayının Ramazan Bayramı sonrası artması beklenmektedir.

2016 Yılı Yaz Kur'an Kursularımız aşağıda bulunan takvime göre derslerine devam edecektir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 3 dönem ve kur sistemine göre eğitim-öğretim yapılacaktır. Kayıtlar, Kurs açılan mekanlarda  Öğreticilerimiz tarafından alınan dilekçe ile yapılacaklardır.

YAZ KUR’AN KURSLARI EĞİTİM ÖĞRETİM TAKVİMİ

I. Dönem Kayıt Tarihleri

13 Haziran 2016-26 Haziran 2016

I. Dönem

20 Haziran 2016-15 Temmuz 2016

II. Dönem Kayıt Tarihleri

11 Temmuz 2016-24 Temmuz 2016

II. Dönem

18 Temmuz 2016-5 Ağustos 2016

III. Dönem Kayıt Tarihleri

01 Ağustos 2016-14 Ağustos 2016

III. Dönem

08 Ağustos 2016-26 Ağustos 2016

İlçe Müftümüz Mustafa KAYIŞ, Merkeze bağlı mahallelerde eğitime devam eden Yaz Kuran Kurslarını ziyaret etti. Öğreticilerle ve Öğrencilerle bir süre sohbet etti. Kurs ziyaretlerinin ardından Yaz Kur’an Kursları hakkında bir açıklama yapan İlçe Müftümüz şunları kaydetti:

" Bu yıl Başkanlığımızca Yaz Kur'an Kurslarında ki  eğitim-öğretim faaliyetlerinde “sevgi” teması belirlenmiştir. Bu sebeple Kurslarımızda dersler “sevgi” teması merkezli olarak işlenecektir. Bu dersler sonunda yavrularımıza Allah (c.c.) ve Hz. Peygamber sevgisi ile dinimizin sevgi anlayışı kazandırılmaya çalışılacaktır. İbadetlerin  Allah’ın      sevgisini     kazanmak   amacıyla yapıldığını öğreneceklerdir. Hz. Peygamber’in Allah’ı, Peygamber’i, ibadetleri, akrabayı, din kardeşini, insanları, çevreyi sevmek vb. konulu hadisleri öğreneceklerdir. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yılda öğrencilerimize yönelik Ödüllü Bilgi Yarışması ve futbol turnuvası gibi etkinlikler yapılacaktır. Bu Kurslarımızda amacımız zaten uzun bir etiğim-öğretim sezonundan yeni tatile çıkan yavrularımızı sıkmadan onların hem tatilleri yapacakları hem de Dini eğitimlerini alacakları bir ortam hazırlamaktır. Gerek Öğreticilerimiz gerekse de Başkanlığımız tarafından hazırlanan müfredatımız buna müsaittir. Bu duygu ve düşüncelerle 2016 Yılı Yaz Kur'an Kurslarımızın başta öğreticilerimiz olmak üzere öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını Allah (c.c.) niyaz ederim."