27.03.2018

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 103.YILINDA ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

Çanakkale Zaferinin 103.yıl dönümü münasebetiyle Güce de bulunan şehitlerimizi Kur'an ve dualarla andık.

Zaferin 103.yıl dönümü proğramı çerçevesinde 16 Mart Cuma günü Gürağaç  Köyünde bulunan Terörle mücadelede Şehidimiz  Muammer DUR ve İlit Köyünde Bulunan Terörle mücadele şehidimiz.Fevzi KAHRAMAN' ın kabirleri ziyaret edilerek Kur'an -ı  Kerim okunup  Dua edildi. Proğrama Güce Kaymakam vekili  ( yağlıdere Kaymakamı) Sayın Hasan UĞUZ,  İlçe Garnizon Komutanı  Ergün KARADERE, İlçe Emniyet amiri  Muhammet DEMİRAY  ve  İlçe Müftümüz Haydar  BEKTAŞOĞLU katıldılar.Proğramın ardından şehit aileleri ziyaret edildi.

Zaferin 103.yıl dönümü olan 18 Mart Pazar günü Atatürk anıtına çelenkler konuldu.

19 Mart Pazartesi günü de Giyimli mahallesi Şabankalesi mevkiinde bulunan Milli Mücadele Şehitlerimiz İlçe  Müftümüz  Haydar  BEKTAŞOĞLU  İlçe  Milli  Eğitim Müdürü Kahir AL , Anadolu İmam Hatip  Lisesi  Müdürü  Raif YILDIRIM  ve  Merkez  Yatılı  Kur'an  Kursu ile İmam hatip Lisesinden Bir gurup öğrenci  ve vatandaşların katılımıyla ziyaret edildi.Proğram  İmam -Hatipler  Recep UZUN, Mustafa  KEŞKEKÇİOĞLU  ve  Abdüssamet  AYDAN  hocalarımızın  Kur'an tilavetlerinden sonra  İlçe Müftümüz Haydar BEKTAŞOĞLU'nun Şehitliğin anlam ve önemine ilişkin sohbetinin ardından dua yapmasıyla sona erdi.

Ayrıca Şehitler haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın "Şehidini Unutma Değerine Sahip Çık" teması çerçevesinde  İlçe Müftülüğümüz personelleri ve vatandaşlarımızın katılımıyla elli beş adet hatim okunarak şehitlerimizin ruhlarına hediye edildi.

Bağımsızlığımız, Birlik ve beraberliğimiz,vatan Bayrak ve Dinimiz uğrunda canlarını seve seve feda eden cümle şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad eder, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dileriz.