16.04.2018

Miraç Gecesini Çoşkuyla Kutladık

Mübarek üçayların ikinci kandil gecesi olan Miraç Kandilini çoşkuyla kutladık.

Allah Rasülü Hz. Muhammed Mustafa (sav) nın en hüzünlü  anlarında Yüce Allah'ın Rasülüne büyük bir hediyesi olarak bilinen,sahipsiz, yalnız olmadığının en büyük göstergelerinden olan İsra ve Miraç gecesi  tüm yurtta olduğu gibi Güce'de de  çoşkuyla kutlandı.

Gece münasebetiyle Güce merkez ve Köylerde görevlisi bulunan  tüm camilerimizde kandil programları düzenlendi.Güce Merkez Camimizde düzenlenen programa özellikle genç kanderşlerimiz yoğun ilgi gösterdiler.programda Kur'an-Kerim ,Mevlidi Şerif ve ilahilerle birlikte Tekbirler ve salâvatlar okundu. Ayrıca programda '' Vahyin Kutsadığı Şehir Kudüs Sevdamız'' adlı sinevizyon gösterimi yapıldı.Programda Güce Müftüsü Haydar  BEKTAŞOĞLU'nun Gecenin anlam ve önemini   belirttiği vaazında:Bakara süresinin son ayetlerinin bu gece de vahyedildiğini, beş vakit namazın bu gecede farz kılındığını ve  günahkar müslümanların da Allah'ın affıyla cennete girecekleri müjdesininA bu gecede verildiğini belirttiler.Program Müftü beyin dua edip yatsı namazını kıldırmasıyla sona erdi.