07.05.2018

GÜCE'DE''EZANI GÜZEL OKUMA'' KURSU SONA ERDİ

Güce Müftülüğünün düzenlemiş olduğu ''Ezanı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursu'' sona erdi.

02.04.2018 Pazartesi tarihinde  kadrolu ve sözleşmeli İmam Hatip ve Müezzin Kayımların ezan,kamet ve selayı makamına  uygun olarak okuma becerilerini geliştirmek amacıyla açılan kursun rehber öğreticiliğini, Tirebolu Cintaşı Camii İmam Hatibi İlkay YILMAZ  yaptı. Kursa 15 İmam -Hatip ve  1 de müezzin Kayyım olmak üzere toplam 16 din görevlisi katıldı.

Ayrıca kursa katılan din görevlileri tarafından 25.04.2018 Çarşamba günü Güce Merkez Camiinde beş vaktin ezanı ve ilahi sunumlarından oluşan bir proğram düzenlendi. Proğramda İlçe Müftüsü  Haydar BEKTAŞOĞLU ''Bundan sonra Güce'mizde ezan ve selalar daha güzel okunacak onun için bu kursu düzenledik ''dedi.   Kursta Kursiyerlere:

1-Ezan,kamet ve selada yapılan hataların düzeltilmesi

2-İmamlık ve Müezzinlik bilgi ve becerisini arttırma

3-Ezan ve sela makamlarını uygulama

4-Makamına uygun olarak müezzinlik yapabilme hususlarında dersler verildi.

Kursun sonunda kursiyerlere ''Katılım Belgesi'' verildi.