22.04.2016

2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası Programı Yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan Kutlu Doğum Haftası Programı 20 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi. Programa,  Güce Kaymakamı  Mustafa KÖLEOĞLU, Güce Garnizon Komutanı Salim AYDOĞDU, Güce Belediye Başkanı Aytekin GEÇGEL,  Güce İlçe Müftüsü Mustafa KAYIŞ, Tirebolu İlçe Müftüsü Bedir AYDIN,  Emniyet Amiri Ferit ÖGE, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Güce Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı ve  yoğun bir katılım sağlandı.

Program Okunan İstiklal Marşının ardından Düzçukur Köyü Camii İmam-Hatibi Recep CAZIR hocamızın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Açılış Konuşmasını Güce İlçe Müftüsü Sayın Mustafa KAYIŞ hocamız yaptı. İlçe Müftümüz Mustafa KAYIŞ, konuşmasına öncelikle Programa katılanlara teşekkür ederek başladı. Dünyadaki çatışmalara, savaşlara ve dökülen kardeş kanına dikkat çekti. Çözümün ise ailede mahallede köyde şehirde ülkede ve bütün dünyada Kuran ve sünnetin çizdiği birlikte kardeşçe ve birlikte yaşama ilkelerini pratiğe yansıtmaktan geçtiğini ifade etti.

Akabinde İlçe Kaymakamımız Mustafa KÖLEOĞLU yaptığı konuşmada, Ahiret sınavında başarılı olabilmemizin Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in hayatı ve yaşantısının hayatımıza yansıtılmasından geçtiğini iletti. Bazı Hadisi Şeriflerden örnek veren KÖLEOĞLU, Kur'an-ı Kerim ve Hadislerin ışığında yolumuza devam etmemizin önemine vurgu yaptı.

Program, Kemaliye Mahallesi Yeni Cami İmam-Hatibi Ahmet HİMMET, Giyimli Mahallesi Camii İmam-Hatibi Mustafa KEŞKEKÇİOĞLU ve Merkez Site Mescidi İmam-Hatibi Beytullah BUZ hocalarımızın seslendirdiği İlahilerle devam etti.

Akabinde Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Süleyman GÜR  hocamızın “ Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konferansı başladı. Süleyman GÜR konuşmasında; Tevhid ve Vahdet'in kelime ve ıstılahı anlamlarından bahsederken, konu ile ilgili Kur'an-ı Kerim ve Hadisi Şeriflerden örnekler verdi. İnsanlar arasında hiç bir üstünlüğün olmadığı ancak sadece Allah katında tek üstünlüğün takvada olduğunu vurguladı. Din, Dil, Irk ve kültür gibi insanları birbirinden ayıran özelliklerin bir ayrımcılık değil toplumda zenginlik olduğundan bahsetti. Bunun da anca birlik ve beraberlik içinde yaşamaktan geçtiğini vurguladı.Kardeşliğin kan bağı haricinde asıl kardeşliğin İslam Kardeşliği olduğundan bahsetti. Yrd. Doç. Dr Süleyman GÜR, salonu dolduran ve dikkatle dinleyen katılımcılara teşekkürlerini iletti ve konferansını bitirdi.

4-6 Yaş Grubu öğrencilerimizin sunumu ise programa renk kattı. Sunumlarında minik öğrencilerimiz, ilahiler, Sureler ve dualar okudular. Özellikle öğrencilerimizin Yasin Suresi'nden iki sayfayı ezbere okumaları vatandaşlarımızdan tam not aldı ve uzun süre alkışlandılar.

Hadis Ezberleme Yarışmasında dereceye giren Güce İmam-Hatip Lisesi öğrencilerimizin Hadisi Şerif sunumlarıyla proğram devam etti.

Programın sonunda İlçe Müftülüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü işbirliği ile Güce İmam Hatip lisesi'n de  yapılan  hadis ezberleme, ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Müftülüğümüzce ödül verildi.  Ayrıca 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğrencilerimize de hediyeler takdim edildi.

Program akabinde Güce Kaymakamlığının katkıları ile hazırlanan Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.