24.04.2017

2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası Programı Yapıldı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan Kutlu Doğum Haftası Programı 19 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirildi. Programa,  Güce Kaymakamı  Mustafa KÖLEOĞLU, Güce Garnizon Komutanı Ergün KARADERE, Güce Belediye Başkanı Aytekin GEÇGEL,  Güce İlçe Müftü Vekili Mahmut MAHMUTOĞLU,  Emniyet Amiri Muhammet DEMİRAY, daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Güce Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı ve  yoğun bir katılım sağlandı.

Program Okunan İstiklal Marşının ardından Merkez Site Mescidi İmam-Hatibi Beytullah BUZ hocamızın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Açılış Konuşmasını Güce İlçe Müftü Vekili Sayın Mahmut MAHMUTOĞLU hocamız yaptı. Mahmut MAHMUTOĞLU, konuşmasına öncelikle Programa katılanlara teşekkür ederek başladı. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in "Emin" sıfatından bahsederken, biz müslümanların yaşantımızda "Güven Toplumu" oluşturabilmemiz için peygamberimizi örnek almamız gerektiğinden bahsetti.

İlçe Kaymakamımız Mustafa KÖLEOĞLU yaptığı konuşmada, ahlakı Kur’an olan Peygamber efendimizin her yönüyle güzel bir örnek olduğunu belirterek, yaşadığımız bu dönemde tüm insanlığının onu anlamaya daha çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Bu gün alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi anlamak için buradayız. Peygambere olan sevgimizi aşkımızı onun yaşamındaki her anını örnek olarak ve bunu hayatımıza yansıtarak gösterebiliriz. Onu hayatımızın her anında, yaşamımızın her köşesinde baş tacı yaparak getirdiği mesajı doğru anlamalıyız” dedi.

4-6 Yaş Grubu öğrencilerimizin sunumu ise programa renk kattı. Sunumlarında minik öğrencilerimiz ilahi, Sure ve dua okudular ve vatandaşlarımızdan tam not aldı ve uzun süre alkışlandılar.

Akabinde Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Abdulkadir SAKAL  hocamızın “ Hz. Peygamber, Güven Toplumu” konulu konferansı başladı. Abdulkadir SAKAL konuşmasında; "Güven Toplumu" hakkında ilmi bilgiler verirken  konu ile ilgili Kur'an-ı Kerim ve Hadisi Şeriflerden örnekler verdi. Abdulkadir SAKAL, salonu dolduran ve dikkatle dinleyen katılımcılara teşekkürlerini iletti ve konferansını bitirdi.

Program akabinde Güce Kaymakamlığının katkıları ile hazırlanan Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.