17.07.2017

15 Temmuz Günü Etkinlikleri Tamamlandı

İlçemiz Müftülüğüz tarafından,  15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Yapılan etkinliklerde 15 Temmuz vatan savunmasında Şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimizin ruhları şad edilirken, 15 Temmuz ruhu tekrar hissedildi.

Şehit Ailesini Ziyaret Ettik.

11 Temmuz 2017 Salı günü 2002 yılında Ankara'da Şehit olan Fevzi KAHRAMAN'ın İlçemiz İlit Köyünde ikamet eden babası Aziz KAHRAMAN ve ailesini ziyaret ettik. Ziyarete İlçe Kaymakamı Mustafa KÖLEOĞLU, İlçe Müftü Vekili Mahmut MAHMUTOĞLU, İlçe Garnizon Komutanı Ergün KARADERE ve Emniyet Amiri Muhammet DEMİRAY katıldılar. Şehit ailemiz, yapılan ziyaretten duydukları memnuniyetini dile getirdiler. Karşılıklı yapılan sohbetten sonra ziyaret sona erdi.

Merkez'de Bulunan  Kur'an Kursu Öğrencilerimiz ile Şehitlerimizi Andık

12 Temmuz 2017 Çarşamba günü Güce Müftülük Konferans Salonumuzda Merkez Kur'an Kursu öğrencilerimizin katılımıyla "Şehitleri Anma" programı icra edildi. Programa İlçe Müftü Vekili Mahmut MAHMUTOĞLU, İlçe Garnizon Komutanı Ergün KARADERE, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zeyni AL, Din Görevlileri Mustafa KEŞKEKÇİOĞLU, Miraç KARABİNA, Ahmet HİMMET, Salih AYDIN ve Mehmet GÖK katıldılar. Program Şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı ile başladı. Açılış Konuşmasını Programa İlçe Müftü Vekili Mahmut MAHMUTOĞLU yaptı. Merkez Kur'an Kursu öğrencilerimiz Furkan Bozkurt, Yunus Emre ATAMAN ve Furkan ŞAHİN'in okuduğu Yasin'i Şerif ile devam etti. Kemaliye Mahallesi Yeni Camii Yaz Kur'an Kursu Öğrencisi Hatice ÖZTÜRK "30 Kuş" isimli şiiri seslendirdi ve dinleyenler göz yaşlarını tutamadı. Program Merkez Kur'an Kursu Öğrencisi Enes YILMAZ'ın yaptığı dua ile sona erdi.

Güvercinlik Mezarlığındaki Şehitlik Ziyaret Edildi.

13 Temmuz 2017 Perşembe günü İlçemiz Tekkeköy Köyü Ağaçbaşı Yaylası Güvercinlik Mezarlığında bulunan Şehitlik, İlçe Kaymakamı Mustafa KÖLEOĞLU, İlçe Müftü Vekili Mahmut MAHMUTOĞLU, İlçe Garnizon Komutanı Ergün KARADERE, Milli Eğitim Müdürü Kahir AL, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zeyni AL, Tekkeköy Ağaçbaşı Camii İmam-Hatibi Recep UZUN, Tekkeköy Çayırhan Mah. Camii İmam-Hatibi Davut BOZKURT ve halkımız katıldılar. Programda okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra İlçe Müftümüzün yaptığı dua ile program sona erdi.

Mevlidi Şerif Programı icra edildi.

13 Temmuz 2017 Perşembe Akşam Namazı sonrası İlçemiz Merkez Camii'nde Şehitlerimiz anısına mevlit programı icra edildi. Programa İlçe Kaymakamı Mustafa KÖLEOĞLU, İlçe Müftü Vekili Mahmut MAHMUTOĞLU, Milli Eğitim Müdürü Kahir AL ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zeyni AL katıldılar. Program, Merkez Eski Camii imam-Hatibi Yaşar KAYA'nın okuduğu ve manasını verdiği Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Giyimli Mah. Camii imam-Hatibi Mustafa KEŞKEKÇİOĞLU ve Kemaliye Mah. Yeni Camii imam-Hatibi Ahmet HİMMET'in okuduğu Mevlidi Şerif ile devam etti. Merkez Camii imam-Hatibi Fatih HİMMET'in Aşrı Şerif okudu. Merkez Camii Müezzini Salih AYDIN ilahileri seslendirdi. Duayı İlçe Müftümüz Mahmut MAHMUTOĞLU yaptı. Program kılınan Yatsı namazı sonrası sona erdi.

Kur'an ziyafeti ve Hatim Duası Yapıldı

14 Temmuz 2017 Cuma Günü İlçemiz Merkez Camii'nde Kur'an ziyafeti ve Hatim Duası Yapıldı. Program Merkez Camii imam-Hatibi Fatih HİMMET, Merkez Camii Müezzini Salih AYDIN, Giyimli Mah. Camii imam-Hatibi Mustafa KEŞKEKÇİOĞLU ve Düzçukur Köyü Camii imam-Hatibi Recep CAZIR hocalarımız Kur'an-ı Kerim tilavetlerini gerçekleştirdiler. Program Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından tertip edilen ve Din Görevlilerimizce okunan 100 Bin Hatim'in duasını İlçe Müftümüz Mahmut MAHMUTOĞLU yaptı.