03.11.2016

2016-2017 YILI KURAN KURSU BAŞLADI

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an  Kursları, 01 Kasım 2016 Salı  Günü Eğitim-Öğretime başladı. Bayan Kur'an Kurslarımız Merkez, Kemaliye Mah, Kemaliye Mah Esentepe, Giyimli Mah, İlit Köyü, Kuluncak Köyü, Ergenekon Köyü, Düzçukur Köyü, Dayıcık Köyü Kur'an Kursları  olarak eğitim-öğretime başladı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kurslarının başlaması nedeniyle Güce İlçe Müftümüz Sayın Mustafa KAYIŞ konu ile ilgili  bir açıklamada bulundu:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız bünyesinde açılan Kur'an Kurslarımızda, Kur'an-ı Kerim öğrenmek, manasını anlamak, dini ve sosyal hayatını Kur'an ile yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın manevi hayatına rehberlik etmek, sahih bilgiyi korumak, yeni nesillere anlatmak ve yaygın din eğitimi faaaliyetlerinden yararlanmak arzusuyla eğitim öğretime başlamaktayız.

Vatandaşlarımızın özellikle hanım kardeşlerimizin son yıllarda Kur'an Kurslarımıza yoğun ilgi göstermeleri bizleri memnun etmektedir. Ancak genele baktığımızda hala Kur'an-ı Kerim'i okumasını bilmeyenlerin sayısı oldukça fazladır. Amacımız Güce İlçemize bağlı mahalle ve köylerin tamamında Kur'an Kursu açmak ve isteyen vatandaşlarımızın tamamına Kur'anı ve İlahi masajını anlatmaktır. Malesef hem fiziki olarak bina eksikliği hemde yeterli sayıda öğretici bulunmaması bir engel  olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna rağmen imkanlar ölçüsünde bu eksikliklerimizi tamamlayarak Güce İlçemizin Merkez, mahalle ve köylerinde bütün vatandaşlarımıza Kuran hizmetini ulaştırmaya çalışacağız.

Erkek vatandaşlarımızdan talep gelmesi halinde merkez, mahalle ve köy camilerinde görev yapan İmam-Hatiplerimiz, müracaat sayısına bakmaksızın bütün vatandaşlarımıza cami veya uygun olan mekanlarda Kur'an-ı Kerim okumasını, anlamını ve ihtiyaç duyacakları dini bilgileri öğretmeye hazırdırlar.

Eğitim- Öğretime başlayan Kur'an Kurslarımızın hayırlara vesile olmasını ve bu  yıl ders alacak kursiyerlerimize ve öğreticilerimize, eğitim öğretimlerin de kolaylıklar diliyorum." dedi.