07.01.2021

İlçe Müftüsü Mehmet AYIN 1978 yılında Ordu’nun Kumru ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde Orta ve Liseyi Rize İmam-Hatip Lisesinde okudu. 1997 yılında Ankara’nın Evren ilçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. Fakülte sonrası 2002 yılından itibaren sırasıyla Kırıkkale Delice ve Ankara Polatlı’da İmam-Hatiplik görevine devam etti. 2008 yılında Almanya-Frankfurt Ataşeliği bölgesine din görevlisi olarak gitti ve uzun dönem görev yaptı. 2015’te yurtdışından dönünce Ordu-Perşembe’de kısa bir süre Vaiz olarak görev yaptı. 2016 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 27.dönem kursiyeri olarak başladığı ihtisas eğitimini 2019’da başarı ile tamamlayarak Çorum’un Mecitözü ilçesine Vaiz olarak atandı. Buradaki 1,5 yıllık görevinin ardından Müftü olarak atanmıştır.

Ayrıca 2020 yılında Hitit Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı’nda İslam Tarihi alanında  “Hâkim Biemrillâh ve Saltanat Dönemi” adlı Tez’ini vererek Yüksek Lisansını tamamladı. 21 Aralık 2020 tarihinde ilçemizdeki görevine başlayan İlçe Müftümüz evli ve üç çocuk babasıdır.