08.03.2017

İLÇE MÜFTÜMÜZ MUHAMMER ÖZKALAYCI'DAN "08 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ" MESAJI.

İlçe Müftümüz Muhammer ÖZKALAYCI,8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile ilgili bir mesaj yayınladı.
"Son yıllarda kadın hakları konusunda dünya da ve ülkemizde çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürülmesine rağmen, ne yazık ki kadınlara karşı uygulanan haksız hatta insanlık dışı hak ihlalleri ve kadına karşı şiddet ne yazıkki devam etmektedir.
Bunun yanında kadına karşı ayrımcılığı, kadını erkekten aşağı gören düşünceyi     İslam Dini'ne mal etmeye çalışmak ta İslam'a haksızlıktır.  Kadın hakları konusuna çok önem veren dinimiz kadına müstesna bir yer vermiş ve haklarının gözetilmesini emretmiştir.
Yüce Kitabımız  Kur'an-ı Kerim'in nüzulü insanlıkta bir ufuk sıçraması meydana getirmiştir. Kur'an, insanlığın kadın tasavvurunu, insanlığın kadına bakışını değiştiren bir kitap olmuştur. Sevgili peygamberimizin rahmet mesajlarını dünyaya yaymaya başladığı günden itibaren Mekke ve Medine yıllarını incelediğimiz zaman göreceksiniz ki, aslında İslam peygamberinin en büyük mücadelelerinden biri kadın hakları mücadelesi olmuştur. Bugün modern zamanlarda kadın ve kadın haklarına atfettiğimiz bir çerçeve ile bakmamıştır. Çünkü sevgili Peygamberimiz (S.A.V) öncelikle cinsiyetçilik diyebileceğimiz kadın ve erkek ayrımı yapan, kadını kadın olduğu için aşağılayan, hor gören ideolojiyle mücadele etmiştir.
Hz. Peygamberin Mekke'de ve Medine'de yaptıklarını tek tek incelediğimizde, daha  çocukluk yıllarından itibaren hayatını incelediğimizde, kendisinden 15 yaş büyük Hatice validemizle dostluk ve arkadaşlık üzerine kurduğu evliliğini incelediğimizde, Habeşistan'a hicretlerde ilk Müslümanlar arasındaki kadınlarla olan konuşmalarını dinlediğimizde, kendisine gelen ilk vahyi eşi Hatice validemizle paylaşırken konuştuklarını dinlediğimizde, kadını ve erkeği hiç ayırmadan Medine'yi bir açık üniversiteye dönüştürüp kadınların da erkeklerin de bilgiyle mücehhez olmaları konusundaki verdiği mücadeleyi okuduğumuzda Hz. Peygamberin hayatı boyunca bir kadın hakları mücadelesi verdiğine şahit oluruz. İslam Peygamberi hayatının hiçbir yerinde kadını dışlamamıştır.
Hz. Peygamber geldiği zaman tarih boyunca var olan kötü bir ideoloji egemendi. Bu ideoloji kadını kadın olduğu için aşağılayan ideolojiydi. İnsanlık tarihi boyunca en çok ayakta duran kötü ideolojilerden biri olmuştur bu ideoloji. Kadını meta ve eşya olarak gören ve kadını kadın olduğu için hor gören ideoloji. İslam dini aynı zamanda kendinden önceki dinlerin içine karışan bu ideolojiyle mücadele etti. Peygamberimizin hayatında bu mücadeleyi göreceksiniz. Ama vefatından sonra bazı Müslümanlar peygamberimizin ağzından kadın aleyhtarı sözler uydurarak Hz. Peygambere mal edebilmişlerdir.
Öncelikle bu ideolojiyle mücadele ederken Kuran'ın ve Efendimiz (S.A.V)'in  üzerinde durduğu husus şudur. Öncelikle kadın ve erkek değil insan vardır. Yaratılış gayesi bakımından insan insandır. Sadece sorumluluklar açısından kadın ve erkek tasnif edilir. Ancak Allah'a muhatap olma bakımından, Allah'ın vahyine muhatap olmak bakımından, Allah'a kulluk bakımından, yaratılış gayesi bakımından, yeryüzünü imar etmek bakımından, yeryüzünde hakkı, hakikati, ahlakı, fazileti yerleştirme bakımından kadınla erkek arasında hiçbir fark yoktur. Bu farkı kim ortaya koymaya kalkarsa o ideolojiye teslim olmuş demektir. İslam'ın mücadele ettiği cahiliye çağının anlayışını yeniden ortaya koyuyor demektir. Kuran'da ve Hz. Peygamberin sünnetinde bu çok açık bir mesajdır. Her şeyden önce Kuran ve Hz. Peygamber meseleye böyle bakmıştır. Kadın ve erkek aynı yaratılış gayesiyle yaratılmıştır. Yeryüzünü birlikte imar etmek için kadın da erkek de topraktan yaratılmışlardır.
 8 Mart Dünya Kadın'lar Günü vesilesi ile,geleceğimizin teminatı yavrularımızın cefakâr ve vefakâr anneleri, geleceğimizin mimarları, kadınların  yaşadığı sıkıntıları yürekten paylaşıyor, şiddet ve baskının olmadığı, , bir dünya temenni ederek Tüm Kadınların bu önemli gününü kutlar, başarı mutluluk ve huzur dolu yarınlar dilerim."