15.11.2019

İLÇE MÜFTÜMÜZ ÖZCAN YILMAZ İLKÖĞRETİM ÖĞENCİLERİ İLE BULUŞTU.

İlçe Müftümüz Özcan YILMAZ,Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Müftülüğümüz tarafından Keşap Cumhuriyet İlköğretim Okulunda düzenlenen programa katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Program İlçe Müftülüğümüze bağlı 4-6 Yaş grubu Kur'an Kursu öğrencilerimizin gösterisi ile devam etti.
İlçe Müftümüz Özcan YILMAZ programda yaptığı konuşmada;Mevlid-i Nebi Haftası'nın İslam dünyasındaki önemini ifade ederek, Müslümanların bu hafta boyunca Hazreti Peygamberin en büyük mucizesi olan Kur'an-ı Kerim ile insanlığa kazandırdığı değerleri insanlara yeniden hatırlattıklarını söyledi.
İlçe Müftümüz Özcan YILMAZ konuşmasında öğrencilere hitaben;Sevgili öğrenciler, sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Bizim geleceğimizsiniz. Bu ülkenin kurtuluşu aile olarak annenin, babanın, evlatların Kur’an’a ve İslam’a teslim oluşuyla ancak mümkündür. Anne baba Allah’ın ve peygamberimizin koyduğu ölçülere göre anne baba olacak. Evlatlar da Allah’ın ve peygamberimizin koyduğu ölçülere göre evlat olacaklar. Anne ve babamıza öf bile demeyeceğiz. Onlar küçükken bizi nasıl büyüttülerse bizlerde o merhametle anne babamızı bağrımıza basan insanlar olacağız. Onlara saçmalama anne saçmalama baba demeyeceğiz. Anne babalar da en güzel miraslarını iyi bir şekilde yetiştirme için gayret gösterecekler. Onlara adil bir şekilde davranacaklar. Şefkat ve merhameti onlara gösterecekler.İşte o zaman aileler kurtulacak millet kurtulacaktır.Bulunduğumuz her yerde bizler de ahlakımızla, bilgimizle, her halimizle topluma örnek olacağız. Bu duygularla Allah’a kul olma peygamberimize ümmet olma bilinciyle, yaşamayı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” dedi.