15.02.2024

Mehmet AYIN İlçe Müftüsü

İlçe Müftüsü Mehmet AYIN 1978 yılında Ordu’nun Kumru ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde Orta ve Liseyi Rize İmam-Hatip Lisesinde okudu. 2002 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.  27.dönem kursiyeri olarak başladığı Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezindeki eğitimini 2019'da, Hitit Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisansını da 2020 yılında tamamladı.
Sırasıyla Ankara’nın  Evren ve Polatlı, Kırıkkale’nin Delice ilçelerinde ve Almanya Frankfurt Ataşeliği bölgesinde din görevlisi; Ordu Perşembe ve Çorum Mecitözü’nde vaiz olarak görev yaptı.
2020-2023 tarihleri arasında Güce İlçe Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra  25 Ocak 2024 tarihinde ilçemizdeki görevine başladı. İlçe Müftümüz evli ve üç çocuk babası olup Arapça bilmektedir.