16.11.2018

Giresun Müftüsü Muhittin Oral'ın Mevlid-i Nebi Haftası mesajı

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI VE MEVLİT KANDİLİ MESAJI

Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Rebiu’l-evvel ayının on ikinci gecesi, bu yıl 19 Kasım’a denk gelmektedir. Bu geceyi içine alan hafta, “Mevlid-i Nebi Haftası” olarak kutlanacaktır. Giresun İlimizde de bu hafta boyunca birçok etkinlik gerçekleştirilecektir. Ekteki etkinliklere din kardeşlerimizin imkanları ölçüsünde katılımlarını bekliyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, haftanın temasını “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlemiştir.

Allah Resûlü (s.a.s) kendisine risalet görevi verilmeden önce de nezih bir gençlik dönemi geçirmiştir. Çevresinde “Muhammedü’l-emîn” yani “Güvenilir Muhammed” lakabıyla tanınan Peygamberimize, ilk inananlar da gençlerdir. Onun dürüst, erdemli, insaflı ve adaletli kişiliği, gençlerin en büyük güvencesi olmuştur. Genç sahabilere kâmil bir iman, salih bir amel ve güzel bir ahlakla yaşamayı öğreten Peygamberimiz, onları insanlığın ufkunda parıldayan birer rol model olarak yetiştirmiştir.

Gençleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda da Peygamberimiz bizler için eşsiz bir örnektir. O, gençlere daima güvenmiş, sorumluluk vermiş, fikirlerini dinlemiş, hatalarını incitmeden düzeltmiştir.

Günümüz gençleri de tıpkı genç sahabiler gibi, çevrelerini saran aldatıcı, oyalayıcı, hakikatten uzaklaştırıcı bir hayatı değil, gençlik enerjilerini Rablerinin rızasına uygun işlere harcayan, Peygamberlerini rehber ve model alıp yeryüzünde iyiliği hâkim kılmayı hedefleyen bu aziz vatanın, milletin, ümmet-i Muhammed’in filizlenen umudu olmalıdırlar.

Önümüzdeki Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece yıl dönümünü idrak edeceğimiz Mevlit kandilinizi tebrik eder, mevlidi Nebi’nin Peygamberimizi daha yakından tanımaya, anlamaya, bilhassa gençlerle iletişimini örnek almaya ve gençliğimizin sorunlarına çözümler bulmaya vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim.

Muhittin Oral

İl Müftüsü