31.05.2019

İl Müftüsü Muhittin Oral’ın Kadir Gecesi mesajı

İl Müftüsü Muhittin Oral, Milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, birlik, beraberlik, barış ve huzura vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.dedi.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayınladı.

İl Müftüsü Muhittin Oral, Kuran-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayının 27'inci gecesinin Kadir Gecesi olduğunu ve Müslümanların bu geceyi iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Kuran-ı Kerim'de Kadir Gecesi'nin faziletinin, Kadir Suresi’nde yer aldığını ifade eden Müftü Oral, açıklamasında şunlara yer verdi, “Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında bu geceden itibaren inmeye başlamış ve 22 yıl sürmüştür. Kadir, takdir anlamındadır. Yani bu gece, Yüce Allah'ın, ezelde takdir ettiği kaderi uygulamak için meleklere emir verdiği gecedir. Bunun için melekler bu gecede yeryüzüne iner. Kadir Gecesi içinde o kadar büyük iyilik ve hayır vardır ki bu hayır insanlık tarihinde bin yılda yapılmamıştır. İşte Kadir Gecesi bunun için bin yıldan daha hayırlıdır. Kadir Gecesi'ni Müslümanların en iyi şekilde değerlendirmesi gerekiyor.

Atalarımızın dediği gibi ‘Her geceyi kadir bil her gördüğünü hızır bil’ hassasiyetini de dikkatten kaçırmamalıyız.

Başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini en güzel temenni ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesinin feyz ve bereketinden hepimizin nasiplenmesini, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, akan kan ve gözyaşının bir an önce durmasını, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

KADİR GECESİ PROGRAMI

Kadir Gecesi münasebetiyle Seyyid Vakkas Camii’nde 31 Mayıs Cuma akşamı program düzenlenecek. Programda cami görevlileri tarafından okunacak mevlidin ardından İl Müftüsü Muhittin Oral Kadir Gecesi hakkında vaaz gerçekleştirecek. Gece münasebetiyle diğer camilerde de programlar düzenlenecek.