10.10.2018

Yeni evli çiftlere manevi rehberlik

Giresun İl Müftülüğü’nde gerçekleştirilen nikah işlemleri öncesinde yeni evli çiftlerin mutlu bir yuva kurması için manevi rehberlik çalışması başlatıldı.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, yeni bir aile kurmak için İl Müftülüğü’ne başvuran çiftlerin nikahını kıyıyor. İl Müftülüğü’nde, dini merasimle resmi merasimin birlikte yapılması için başvuruda bulunan çiftler bilgilendiriliyor.

İl vaizleri tarafından ailenin kuruluşundan başlayarak nişan, nikâh, eşler arası hak ve sorumluluk dengesi, boşanma gibi dinî, fıkhîpek çok mesele hakkında yeni evlenecek çiftlere bilgilendirme yapılıyor.

Uzman Vaiz Mustafa Çakır, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın talimatıyla evlenecek çiftlere manevi rehberlik yaptıklarını belirterek, “Nikahın değerinden, evliliğin getirdiği sorumluluklardan bahsetmeye çalışıyoruz. Karşılıklı saygı sevgi çerçevesinde sadakat ölçüleri içerisinde evlilik hayatını sürdürmelerini tavsiye ediyoruz. Hayatın hep bir düzen içerisinde gitmeyeceğini bazen inişlerin çıkışların sıkıntıların olabileceğini, bu tür zamanlarda da birbirlerine destek olmaları konularında onlara bilgilendirme yapmaya gayret ediyoruz. Ailevi herhangi bir sıkıntılarında, dini meselelerle ilgili soruları olduğunda bize ulaşabilirler. Sıkıntıları olduğunda kendilerini müftülüğümüze davet ediyoruz. Alo 190 hattıyla sorulan soruları da cevaplayarak yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Nikah öncesi yapılan manevi rehberliği değerlendiren damat İbrahim Ulu, “Allah razı olsun, bütün müftülük personeli gerek evlilik işlemleri gerek bilgilendirme olsun çok iyi bir şekilde bize yardımcı oldular” dedi.

Müftü Oral’ın sorusuna ‘Evet’ yanıtı vererek evliliğe adım atan yeni evli çiftlere ‘Ailem’ kitap seti hediye ediliyor.

Giresun Müftülüğü