31.10.2018

Gençlerle gönül köprüleri kurulacak

İl Müftüsü Muhittin Oral, kürsülerden, minberlerden, eski ve yeni medya araçlarından istifade ederek gençlere ulaşacaklarını ifade etti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, sosyal medya platformlarında gençleri bilgilendirecek, hak ve hakikatin savunuculuğunun yapılacağı araçların geliştirileceğini belirtti.

Müftü Oral, ilçe müftüleriyle Piraziz’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Toplantı vesilesiyle biraraya gelen müftü eşleri de gezi programına katıldılar.

LİYAKAT ÖNEMLİ

Yalan, fitne ve iftiranın yayılma hızının günümüzde daha da arttığını ifade eden Müftü Oral, ehliyet ve liyakat sahibi din görevlilerine sorumluluk düştüğünü belirtti.

Oral, gençlerin terör örgütlerine, uyuşturucu tacirlerine, milli-manevi değerlere mugayir yapılara kaptırılmaması için çalışacaklarını söyledi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Müftü Oral, 35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı ve sonuç bildirgesi hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda ayrıca 2018 yılı özel vaaz ve irşat programları sonuç değerlendirmesi, Mevlidi Nebi Haftası uygulama talimatı, yapılacak programlar ve Mevlidi Nebi Yarışması, 2017-2018 ile 2018-2019 öğretim yılında Kur’an kurslarına devam eden öğrenci sayıları karşılaştırılarak değerlendirildi.

Toplantıya il müftü yardımcıları İbrahim Memiş, Murat Mutlu, Yusuf Genç, ilçe müftüleri, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Ömer Yılmaz katıldı.

Giresun Müftülüğü