11.11.2019

Mevlit Kandili dualarla idrak edildi

Hacımiktat Camii’nde Mevlit Kandili Programı gerçekleştirildi. Programa katılan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları vatandaşların Mevlit Kandilini tebrik etti.

Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Kur’an-ı Kerim okundu, salavatlar getirildi ve İslam dünyası için dualar edildi.

Program Giresun İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu’nun duası ile tamamlandı.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed’in doğum günü olan Mevlid Kandili, Giresun’da bulunan camilerde dualar ve salavatlarla idrak edildi.

Programlarda, Hz. Peygamberin insanlığa getirdiği rahmet yüklü mesajlarından konular anlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle belirlediği “Peygamberimiz ve Aile” teması çerçevesinde ailede adaletin, ihsanın, fedakârlığın, sorumluluk bilincinin, istişarenin, karşılıklı yardımlaşma ve anlayışın hâkim kılınmasının, eşlerin birbirine güven duyması, sevinç, mutluluk ve kederlerini paylaşmasının önemi, Hazreti Peygamberin aile hayatının çağları aşan güzellikleriyle anlatıldı.