14.07.2017

YAZ KUR'AN KURSLARI ŞEHİTLERİMİZİ ANMA ÖZEL PROGRAMI

15 Temmuz sürecinin özellikle gelecek nesiller nezdinde bir ruha dönüştürülmesi amacıyla 14 Temmuz Cuma günü İlçemizdeki tüm yaz Kur'an Kurslarımızda ''Şehitlerimizi Anma Özel Programı'' gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 15 Temmuz Programları hakkında yayımlanan genelge doğrultusunda 15 Temmuz sürecinin çocuklar ve gençler nezdinde bir bilinç,şuur ve ruha dönüşmesi için tüm yaz Kur'an kurslarımızda programlar gerçekleştirildi.

İlçemiz Merkez Camiinde;Merkez Camii,Merkez Eski Camii ile Fatih Camii öğrencilerince gerçekleştirilen programa Yağlıdere Kaymakamı Hasan UĞUZ,Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman KIRHASANOĞLU ile daire amirleri katıldı.Sala dinletisi ile başlayan programda yaz kurslarına devam eden öğrenciler şehitler için Kur'an-ı Kerim okudular.Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca 15 Temmuz'a özel hazırlanan ''Salaların şahitlik ettiği şanlı direniş 15 Temmuz Destanı'' sinevizyonu öğrencilere izlettirildi.

Şehitleri anma özel programı yapılan tesbihat,okunan şiirler ve kasidelerle devam etti.Anma programı öğrencilerin yaptığı dua ile son buldu.