11.09.2018

Kur’an Kursu öğreticilerine eğitim semineri

Giresun İl Müftülüğü 4 – 6 Yaş Kur’an Kurslarında verilen eğitim kalitesinin daha da artması için Kur’an Kursu yöneticilerine yönelik hizmet içi eğitimler düzenlemeye devam ediyor.

2018 – 2019 Eğitim Öğretim Dönemi 4 – 6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Eğitim Semineri Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Müftü Oral, Hz. Lokmân’ın öğütlerinden örnekler vererek, "Lokman'ın evladına öğütlerini Allah kitabımıza ayetler olarak almış bu öğütler üzerinden eğitimde öncelikler sıralaması yapılmış önce iman sonra ana-babaya iyilik, hak bilinci, namaz, iyilikle emir kötülükten nehiy, sağlam bir irade ve sabır, mütevazilik, kibirlenmemek, orta yol, sözü değerli kılma olarak sıralanmıştır" dedi.

"ÇOCUKLARIN DÜNYASINA ULAŞMALIYIZ"

Seminere konuşmacı olarak katılan Eğitim Uzmanı Fatma Kotan ise, eski yöntemlerle çocukların dünyasına girilemeyeceğini belirterek, "Dünya değişiyor, insan değişiyor, çocuklarımız iletişim araçları sayesinde bizden daha bilgili hale geldiler. Çocuklarla bağlar koparılmazsa ergenlik sürecinden sonra da etkili iletişim sürmeye devam edecektir. Hayal kurmayı bilirsek çocuklarımızın da gelecek için hayal kurmasına yardımcı oluruz" şeklinde konuştu.

Kotan, okul öncesi eğitimde öykü kurgulama ve anlatıcılığı eğitimi, çocuklarla iletişim, çocuklarda EQ geliştirme uygulamaları, okul öncesi eğitimde metafor, eğitsel oyun ve drama, okul öncesi eğitimde resim analizi gibi konularda bilgilendirme yaptı.

10 Eylül ve 18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitime Dr. Gülsüm Ağırakça, Psikolog Esra Albayrak, Doç. Dr. Oğuz Serdar Kesicioğlu konuşmacı olarak katılacaklar. Eğitimlerde rehber öğreticiler Güler Aydınoğlu, Nuran Önal ve Şükran Gürsoy tarafından atölye çalışması da yapılacak.

Giresun Müftülüğü