28.03.2017

İlçe Müftüsü Mıuhammet SALMAN'dan Üç Aylar ve Kandil Mesajı

Kıymetli Kardeşlerim!
Bizleri bir kez daha mübarek bir mevsim olan, üç aylara eriştiren Rabbimize sonsuz hamd ve senalar olsun. Allah Teâlâ mekânlar içerisinde Mekke, Medine ve Kudüs gibi şehirleri diğer yerlerden nasıl ayrıcalıklı kılmış, oralara ayrı bir değer vermişse, bir biri ardı sıra gelen ve üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan aylarını diğer zamanlardan ayrıcalıklı kılmış ve bu aylara ayrı bir değer vermiştir. İnşallah 29 Mart çarşamba günü itibari ile üç aylara girmiş olacağız. Sevgili Peygamberimiz bu aylar hakkında şöyle dua etmiştir: “ Ey Allah’ım Recep ve Şaban aylarını hakkımızda hayırlı (mübarek) eyle. Bizi sağ salim Ramazan ayına eriştir.” Allah bizleri sağlık sıhhat içerisinde Ramazan ayına erişenlerden eylesin. (Âmin)
Kıymetli Kardeşlerim!
Üç aylar Yüce Allah’ın biz insanlara bahşettiği bir fırsat mevsimidir. Aynı zamanda bu aylar, her biri birbirinden kıymetli dört kandili de bünyesinde ihtiva eder. Onlardan birincisi, 30 Mart Perşembe akşamı idrak edeceğimiz Regaib Kandili, Recep ayının 27. Gecesi olan Miraç Kandili, Şaban Ayının 15. Gecesi olan Berat Kandili ve Ramazan Ayınıın 27. Gecesi olan Kadir Gecesidir. Allah üç ayları ve her biri bir rahmet ve mağfiret deryası olan bu kandil gecelerini tüm İslam âlemi hakkında hayırlara vesile eylesin. Allah Teâlâ bu mübarek mevsimin hürmetine aramızdaki tüm ihtilaf ve çekişmelere son verebilmeyi, kardeş olduğumuzun bilincine vararak bundan sonraki hayatımızı tanzim etmeyi hepimize nasip eylesin.
Şimdiden Üç aylarınız ve Regaib Kandiliniz mübarek olsun.
Muhammet SALMAN
İlçe Müftüsü