23.04.2017

İlçe Müftümüzden Miraç Kandili Mesajı

Bizleri yoktan var eden, sayısız nimetler bahşeden, bizleri namazla huzuruna kabul edip manevi Miracı bize tattıran, Allah’a sonsuz hamd, Resulüne binlerce salât ve selam olsun.

Kıymetli Kardeşlerim,

Bir kez daha mübarek Miraç Kandiline erişmiş bulunuyoruz. Miraç mucizesi, iki aşamada vuku bulan bir olaydır. Önce Peygamberimiz, İsra denilen Mescid-i Haramdan, Mescid-i Aksaya götürülmesi hadisesini yaşamış, oradan da Mirac’a Allah’ın katına çıkmıştır. Bu gecede beş vakit namaz farz kılınmış, Bakara suresinin son iki ayeti indirilmiş ve Allah’a ortak koşmayan her mü’minin cenneti hak edeceği müjdesi verilmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Âleminin Miraç Kandilini tebrik ediyor, tüm insanlığın birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve yeryüzünde huzura vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Muhammet SALMAN

Alucra İlçe Müftüsü