10.10.2018

Din Görevlilerine Konferans

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Alucra Müftülüğünce din görevlilerine yönelik konferans düzenlendi.

2 Ekim 2018 Salı günü Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Konferans Salonunda icra edilen programa İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN, İlçe Vaizi Ramazan DEMİREL, ilçe merkezinde ve köylerde görev yapan din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticileri katıldı. Merkez Toki Camii müezzini Şevket DARAMA’nın sunuculuğunu yaptığı program din görevlisi Muhammet AH’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Akabinden İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN selamlama konuşmasında tün din görevlilerinin haftasını tebrik etti. Daha sonra konferans vermek üzere kürsüye gelen, ilimizin sevilen büyüklerinden olan  emekli din görevlisi Nuri GENÇ hoca efendi, imamlık görevinin çok önemli ve özel bir görev olduğunu, peygamberlik mesleği olduğunu ifade etti. Her bir görevlinin görevini aşkla yapması gerektiğinin altını çizen GENÇ, katılımcıların haftasını tebrik ederek sözlerini tamamladı.

Programın sonundan Alucra Müftülüğü tarafından konuşmacı Nuri GENÇ hoca efendi ve emekli din görevlilerine plaket verildi. Program ahirete göç eden din görevlileri ve şehitler için yapılan hatim duasının akabinde verilen ikramlarla son buldu.

Alucra Müftülüğü