06.12.2018

Alucra Müftülüğünden Üniversiteli Gençlere Program

Alucra Müftülüğü tarafından,  “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında yarınlarımızın teminatı olan üniversiteli gençlere yönelik programlar tertip edilmeye devam ediliyor.

Bu kapsamda Kredi Yurtlar Kurumu’nda kalan kız ve erkek öğrencilere manevi rehberlik yapmak üzere Alucra Müftülüğü tarafından biri erkek biri bayan iki din görevlisi görevlendirildi. Görevliler her fırsatta gençlerle ilgilenecek ve onların dini ve manevi gelişimlerine katkı sağlamak için çeşitli programlar yapacak.

Bu programlardan birincisi 30 Kasım Cuma akşamı, İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN’ın konuşmacı olarak katıldığı, KYK Kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilere yönelik konferans ve tanışma programıyla gerçekleşti. İlçe Müftümüz SALMAN, “Hz. Peygamber ve Gençlere Verdiği Değer” başlıklı konferanslarında; “ Gençliğin ömrün en kıymetli dönemi olduğunu, bu dönemin Allah yolunda geçirilmesi gerektiğini, milli ve manevi duygularla donatılmış bir gençliğin toplum için çok büyük bir hazine olduğunu” ifade etti. Ayrıca Müftü SALMAN; “Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası ana teması olarak “Gençlik” konusunu seçmiş olmasının gençliğin ne derece önemli olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu, bu tür faaliyetlere bundan sonra da devam edeceklerini ” dile getirdi.

Aynı proje kapsamında 5 Aralık Çarşamba akşamı KYK Erkek Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere ise İlçe Vaizi Ramazan DEMİREL ve Toki Camii Din Görevlisi Şevket DARAMA tarafından bir program yapıldı. Gençliğin önemi ve dinimizin gençlere verdiği değere vurgu yapılan program, karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti. Program sonunda katılan öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan “Onur ve İffet” adlı kitap, Alucra Müftülüğü tarafından hediye edildi.

Alucra Müftülüğü olarak, KYK yönetimine ve öğrencilere, programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Alucra Müftülüğü