19.12.2018

Alucra Müftülüğünden Din Görevlilerine Seminer

Alucra Müftülüğü bünyesinde görev yapan personele, “Ailenin Koruması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Projesi “  kapsamında İl Uzman Vaizi Mustafa ÇAKIR tarafından bir seminer verildi.

18 Aralık Salı günü Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Konferans salonunda gerçekleşen programa İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN, İlçe vaizi Ramazan DEMİREL ile merkez ve köylerde görev yapan din görevlileri katıldı.

Seminerde şiddet kavramı, şiddeti tetikleyen faktörler, aile olmak, şiddet çeşitleri, aile içi şiddetin topluma yansıması ve şiddeti önlemek için neler yapılmalı gibi pek çok konuda açıklamalarda bulunuldu.

Uzman Vaiz Çakır, “Dinimize göre, kadını ve erkeği ile insanın mükerrem bir varlık olduğunu, yaratılış gayesi ve kulluk sorumluluğu açısından kadın ile erkek arasında hiçbir farkın olmadığını” dile getirdi. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında toplumsal bir farkındalık oluşturulması için din görevlilerimizin çok önemli olduğunu belirten Çakır, şiddetten beslenen bir davranışın asla insani, İslami ve ahlaki olamayacağını vurguladı.

Büyük bir dikkatle takip edilen program soru-cevap faslının ardından sona erdi. İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN,  semineri sunan İl Uzman Vaizi Mustafa ÇAKIR’a ve konferansa katılan görevlilere teşekkür etti.

Alucra Müftülüğü