10.01.2019

4-6 Yaş Kur’an Kursumuzda Örnek Bir Nesil Yetişiyor

Alucra Müftülüğü bünyesinde eğitim öğretime devam eden Alucra 4-6 Yaş Kur’an Kursumuzda her konuda örnek bir nesil yetişmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bu konuda görüşlerini dile getiren Alucra İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN açıklamalarında: “Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmet yelpazesi artık çok genişledi. Yediden yetmişe herkese din hizmeti götürmek bizim görevimiz. İşte bu noktada ülkemizin çeşitli yerlerinde olduğu gibi Alucra İlçemizde de her yaş kesimine hitap eden Kur’an Kurslarımız ve eğitim çalışmalarımız var.   Bunlardan birisi de 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursumuz. İlçemizde 2017-18 eğitim öğretim döneminde ilk defa bu kursu açtık. Kursumuz halkımızdan büyük bir ilgi gördü ve takdir topladı. Şuan itibari ile sabah ve öğle grubu olarak, alanında uzman olan iki Kur’an Kursu Öğreticisi, iki yardımcı personel ve toplam 25 öğrenci ile eğitim öğretime devam ediyoruz. Zaman zaman tüm kurslarımızda olduğu gibi bu kursumuzu da ziyaret ediyoruz. Yapılan çalışmaları yerinde görüp yakından takip ediyoruz. Amacımız her konuda iyi yetişmiş bilgi ve birikimi tam, güzel ahlakın her rengini sinesine yerleştirmiş, vatanına milletine bağlı örnek bir nesil yetiştirmek. Bu konuda hiçbir fedakârlıktan kaçmıyoruz. Öğretmenlerimiz bilgi ve birikimlerini güncellemek için zaman zaman seminerlere çağrılıyor. Her şey geleceğimizin teminatı olan güzel yürekli çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için. Onlar bizlere Allah’ın birer emaneti. Bu emanete sahip çıkmak boynumuzun borcudur. İnşallah daha güzel olacak.” dedi.

Alucra Müftülüğü olarak bizler de Kur’an kurslarımızda eğitim gören tüm öğrencilerimize ve Kur’an Kursu Öğreticilerimize başarılar diliyoruz.

Alucra Müftülüğü