12.03.2019

Alucra İlçe Müftülüğünden Bayanlara Konferans

Alucra İlçe Müftülüğü tarafından “Dünya Kadınlar Günü”  münasebetiyle 11 Mart Pazartesi günü hanımlara özel konferans programı düzenlendi.

Alucra Şevket Canikli İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Merkez Büyük Camii İmam Hatibi Muhammet AH’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşmaları için kürsüye gelen İlçe Müftümüz Muhammet Salman; “Kadın insanlığa Allah’ın bir emanetidir. İslam kadını cinsiyet olarak değil insan olarak değerlendirir. Hal böyle olunca da Allah katında erkek de kadın da sorumluluk ve mükâfat açısından eşittir” şeklinde konuştu.

Daha sonra programa konuşmacı olarak gelen Giresun İl Müftülüğü Uzman Vaizeleri Zeynep Özdemir ve Şule Akın hoca hanımlar “Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” konulu sunumlarını yaptılar. İlahi, sinevizyon ve şiirlerin de yer aldığı programa hanımlar yoğun ilgi gösterdi.

İlçe Müftülüğü tarafından misafir konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edilen program, yapılan dua ile son buldu.

Alucra Müftülüğü