08.03.2019

Regaip Kandili Coşkuyla İdrak Edildi

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Alucra İlçemizde de Regaip Kandili coşkuyla idrak edildi. Alucra Müftülüğü kandil programı Merkez Büyük Camii’nde akşamla yatsı namazı arasında gerçekleşti. Kandil münasebetiyle KYK da kalan erkek ve kız öğrencilere de ilçe gençlik koordinatörleri tarafından program yapıldı.

Büyük Camiide yapılan programda Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nda eğitim gören hafız öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve ilahiler gönüllere iz bıraktı. Programda din görevlileri tarafından Mevlid-i Nebi tilavet edildi.

Programın son bölümünde gecenin anlam ve önemine dair bir konuşma yapan İlçe Vaizi Ramazan Demirel, “Bu gece rağbet gecesi, talep etme gecesi, dua etme gecesi. Bu gece gelin tüm insanlık için dua edelim. Allahtan affımızı isteyelim. Ülkemiz için, milletimiz için, Âlemi İslam için dua edelim ve kendimizi Ramazan ayına hazırlayalım. Günahlarımıza tevbe edelim” şeklinde konuştu.

Yapılan hatim duası ve kılınan yatsı namazından sonra dağıtılan ikramlarla camideki program son buldu.

KYK da kalan öğrencilere yapılan programda ise, ilçe gençlik koordinatörü Şevket Darama tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi.Günün anlam ve önemine dair sohbet yapıldı. Yapılan duanın ardından kandil simiti ikramıyla program son buldu.

Bizler de Alucra Müftülüğü olarak tüm İslam Âlemi'nin ve Müslümanların üç aylarını ve Regaip kandilini tebrik ediyor, tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Alucra Müftülüğü