15.03.2019

“Çanakkale Şehitlerine” Şiir Yarışması Yapıldı

Alucra Müftülüğü tarafından  “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma” etkinlikleri kapsamında liseler arası Şiir Okuma Yarışması yapıldı.

Yarışmaya Alucra Halis Akman Çok Programlı Lisesi ve Hacı Osman Erili Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden toplam dokuz öğrenci katıldı. Yarışmada öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okudular. Şevket Canikli İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda gerçekleşen yarışma saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Merkez Büyük Camii İmam Hatibi İmdat TÜRKMEN’in Kur’an tilavetinin ardından sahneye gelen  öğrenciler muhteşem yorumlarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Yarışmacıların şiirlerini okumalarının ardından sonuçları ilan etmek için söz alan Alucra Müftümüz Muhammet SALMAN; “Çanakkale kahraman askerlerimizin tarihe not düştüğü bir destandır. Bu destan kolay yazılmamıştır. Ecdadımız Çanakkale'de 250 bin şehit verdi. Tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah cümlesine rahmet eylesin. Onlar bu vatan için canlarını feda ederek görevlerini yaptı sıra şimdi bizde. Bizler de bu vatan için, millet için, bayrak için, mukaddes değerlerimiz için seve seve canımızı feda etmeye hazır olmalıyız ve bu vatana sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Daha sonra İlçe Müftümüz tarafından açıklanan sonuçlara göre Hacı Osman Erili Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden İkranur DEMİRCİ birinci, yine aynı okuldan Edanur BODUR ikinci, Hanife Nur BODUR üçüncü oldu. Yarışmada birinci gelen İkranur DEMİRCİ ilçe müftülüğü tarafından çeyrek altınla, diğer yarışmacılar ise para ödülü ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.  Yarışmada birinci gelen öğrencimiz İkranur DEMİRCİ 22 Mart Cuma günü Giresun’da yapılacak olan il finalinde ilçemizi temsil edecek.

Alucra Müftülüğü olarak yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Alucra Müftülüğü