18.03.2019

Gençliğe Değer Projesi Hayat Buluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen Gençliğe Değer Projesi kapsamında, Alucra Müftülüğünce Alucra KYK Kız Öğrenci Yurdunda kalan üniversite öğrencilerine kahvaltı programı tertip edildi.

17 Mart Pazar günü gerçekleşen programa İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN, Alucra Müftülüğü gençlik koordinatörleri Şevket DARAMA, Hatice Yönev ESGİDİR ve öğrenciler katıldı.

Hafızlık Kur’an Kursu Öğreticisi Davut ŞAHAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yemek duasının ardından söz alan İlçe Müftüsü SALMAN; “ Gençlik bizim en önemli değerlerimizden bir tanesi. Özellikle son dönemlerde Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, gençlere özel bir değer veriyor, her alanda ve her zaman onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu çalışmaların en önemli adımlarından bir tanesi de yurt genelinde başlatılan “Gençliğe Değer Projesi”dir.  Bu proje kapsamında öğrencilerin kaldığı Üniversite yurtlarına ve eğitim kurumlarımıza gençlerle ve onların sorunlarıyla ilgilenecek görevliler belirledik. Bu arkadaşlarımız her an sizlerle olacak. Ayrıca 18 Mart malum Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü. Ecdadımız Çanakkale’de din için, vatan için, bayrak için kısacası mukaddes değerlerimiz için 250 bin şehit verdi. Şimdi bizler ecdadımıza yakışır bir nesil olmak için onların bize emanet ettiği bu mukaddes değerlere hep beraber sahip çıkmalı ve kendimizi her alanda olduğu gibi manevi anlamda da en güzel şekilde yetiştirmeliyiz. Bugün bu programa katıldığınız için sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya gelecek ve bu tür etkinliklerimiz artarak devam edecek. ” şeklinde konuştu.

Program karşılıklı fikir alış verişi, dilek ve temenniler bölümüyle son buldu.

Alucra Müftülüğü olarak programa katılan ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Alucra Müftülüğü