05.12.2017

Gazi Umrecilerimiz Kutsal Topraklara Uğurlandı

Müftülük ve Kaymakamlık organizasyonu ile 19 Gazi umreci ve Umreci yakını bir din görevlisinin nezaretinde 05 ARALIK  2017 Salı günü sabah saat 08:00’da İlçemiz Kaymakamlığı önünde yapılan uğurlama töreni ile kutsal topraklara uğurlandı.

Gazilerimizi Kutsal topraklara uğurlama töreni İlçemiz Çolakoğlu Camii İmam-Hatibi İshak ÖZTAŞ’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU programdaki yaptığı konuşmasında “Umre menasikinden bahsederek her insana umreye gitmek nasip olmuyor. Gazilerimizin bu imkâna kavuşmaları bizi sevindirmiştir.  Gazilerimize bu imkânı sağladığı ve programa katıldığı için İlçemiz Kaymakamı Sayın Niyazi ULUGÖLGE’ye teşekkür etti ve Gazi Umrecilerimizin sağlık sıhhat içerisinde gidip dönmelerini temenni etti.

Ardından İlçemiz Kaymakamı Sayın Niyazi ULUGÖLGE ise yaptığı konuşmasında “ Burada bu gün bu anı bu zamanı yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Rabbim hayırlısı ile gidip-gelmelerini bizlere de dua etmelerini nasip eylesin.” dedi.

Uğurlama töreni Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamızın yaptığı duanın ardından Gazi Umrecilerimizin Trabzon havaalanına uğurlanmaları ile tamamlandı.

Programa İlçemiz Kaymakamı Sayın Niyazi ULUGÖLGE, İlçemiz Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdülkadir TANRIVERDİ, Emniyet Müdürü Turgay KOVANCI, İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU, Nüfus Müdürü Erol KÜÇÜKYILDIZ. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Dursun Ali BEYAZ, Emekli Kur’an Kursu Yöneticisi Nuri GENÇ Hocamız, Din görevlileri ve bay-bayan vatandaşlarımız katıldılar.

Gazi umrecilerimiz Medine’ den 19 ARALIK 2017 tarihinde hava yolu ile yurda dönecekler.

Bulancak İlçe Müftülüğü