10.05.2018

2018 Yılı Hacı Adaylarına Seminer programları Verildi

İlçemiz Müftülüğünce 07-08 MAYIS 2018 tarihlerinde her gün sabah 09:00- 12:30 saatleri arasında İlçemiz Merkez Yatılı Erkek Kur’an Kursu Toplantı Salonunda İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU, İlçemiz Vaizi Adnan Cömert’in verdiği seminer programları Müftülüğümüz  (Hac ve Umre)  İşlerinden sorumlu memur Alaattin KILINÇ, İlçemiz Kubbeli Camii İmam-Hatib-i Kemal BEYAZ ve 2018 yılında İlçemizden hacca gidecek olan 70 bay-bayan hacı adaylarının katılımları ile gerçekleştirildi.

Seminerlerde bay-bayan hacı adaylarına İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU ihramın giyilişi, ihram yasakları, Kâbe maketi ile neler yapılacağını gösterdi ve “ İbadet Bilinci ve Hac İbadeti, Hac İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci, Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı.”, İlçe Vaizi Adnan CÖMERT “ Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, Hz. Peygamber(sav) Mescit-i Nebevi ve Medine.”  hacı adaylarını slayt gösterimi ile bilgilendirdiler.

İlçemiz Toplum sağlığı Merkezi Sağlık görevlilerinin bay-bayan hacı adaylarını” hijyen,  el hijyeni, kişisel hijyen, tırnak bakımı ve hijyeni, ağız hijyeni, ayak hijyeni, saç hijyeni, kişisel temizlik kuralları, yeterli ve dengeli beslenme, tansiyon ve şeker hastalıkları konularında slayt gösterimi ile bilgilendirmeleri ile seminer programları tamamlandı.

2018 yılında İlçemizden hacca gidecek olan bay-bayan hacı adaylarının aşıları Ramazan bayramından sonra yapılacaktır.

Bulancak İlçe Müftülüğü