15.05.2018

Şehit Olan Filistinli Kardeşlerimiz İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 55 Filistinliyi şehit etti, yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere 2 bin 771 Filistinliyi yaraladı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 55 Filistinlinin şehit edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde şu ana kadar yüzlercesi gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle 2 bin 771 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

Gazze'nin İsrail sınırında çadırlar kuran Filistinliler, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için "milyonluk yürüyüş" adını verdikleri kapsamlı gösteriler düzenliyor.

Gazze’de şehit olan 55 Filistinli kardeşimiz için 15 MAYIS 2018 Salı günü öğle namazı öncesinde İlçemizin tüm camilerinde salalar verildi ve gıyabi cenaze namazı kılındı. İlçemiz Müftüsü Bahtiyar TARANOĞLU Merkez Orta Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldırdı ve namaz sonrasında cemaatle hep birlikte zulme uğrayan kardeşlerimiz için dua ettiler.

Bulancak İlçe Müftülüğü