12.09.2018

İlçe Müftümüz Taranoğlu Tügva’da Söyleşi Programı Gerçekleştirdi

İlçe Müftümüz Bahtiyar TARANOĞLU Türkiye Genlik Vakfı’nın 11 EYLÜL 2018 tarihinde saat 19:30’da İlçemizdeki binasında düzenlemiş olduğu söyleşi programına katıldı.

İlçe Müftümüzün, Din görevlilerinin, Vakıf üyelerinin ve gençlerin katıldığı söyleşi programı TÜGVA Bulancak İlçe Başkanı Ubeydullah GÖKTEKİN’in açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında “Katılımlarından dolayı İlçe Müftümüz TARANOĞLU’na, Din görevlilerine, Vakıf üyelerine ve gençlere teşekkür etti. Vakfın kuruluşunun birinci senesinde genç katılımcıların çoğalmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Müftülükle ortak işler yürütmek istediğini beyan etti.”

Ardından İlçemiz Merkez Orta Camii Müezzin Kayyımı Yakup ARİNE Kur’an-ı Kerim tilaveti yaptı.

İlçemiz Müftüsü TARANOĞLU ‘nun “Muharrem ayı ve Hicret” konulu söyleşisi ile devam eden Programda özetle “Bir farkındalık yaratmak için burada toplanmış bulunmaktayız” diyerek sözlerine başlayan TARANOĞLU öncelikle Dünya üzerindeki kirliliklere değindi ve şu şekilde sıraladı.

1. İnsan Kirliliği
  2. Dini Bilgide Oluşan Kirlilik
  3. Bilgi Kirliliği
  4. Çevre Kirliliği

Konuşmalarına Muharrem Ay’ının önemi ile devam eden TARANOĞLU Peygamberimizin (sav) Muharrem ayı ile ilgili bir sözünü dile getirdi. “Ramazan ayından sonra en faziletli oruç Muharrem ayındadır” buyurmuştur. Muharrem ayının 1440’ncı yılını ve hicri yılbaşınızı kutluyorum dedi. Hicri takvimle miladi takvim arasındaki farkın ayın ve güneşin dünya etrafındaki dönüşünden kaynaklandığını söyledi. Muharrem ayının ülkemize, tüm İslam alemine ve bizlere hayırlar getirmesini diledi.”

Program İlçemiz Müftülüğünün tüm katılımcılara yaptığı yemek ikramı ile sona erdi.

Bulancak İlçe Müftülüğü