16.07.2024

BULANCAK HALKI DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Bulancak halkı demokrasi nöbetinde

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilçemiz genelinde anma programları ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Cezaevi mevkiinden  "Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü"yle başlayan etkinlikler ilçemiz Cumhuriyet Meydanında "Demokrasi Nöbeti Programı"yla devam etti.

Cumhuriyet meydanında toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etti.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Programda konuşan Kaymakamımız Sayın Ünal KOÇ : "15 Temmuz kapkara bir geceden aydınlık bir sabaha uyanışımızdır. Bizlere istiklalimizi sağlayan bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle yâd ediyor, gazilerimize sağlık ve mutluluk içinde bir hayat diliyorum." dedi.

İlçe Müftümüz Cevat ERİŞTİ’nin yapmış olduğu duanın ardından 15 Temmuz’u anlatan belgesel ve kısa film gösterimi gerçekleştirilmesinin ardında din görevlilerimizce ilahi ve kasideler okundu.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın "Milletin Zaferi" programındaki konuşması canlı bağlantıyla aktarıldı.

Programa İlçe Müftümüz Cevat ERİŞTİ, ilçe protokolü, kurum amirleri, kamu görevlileri, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu vesileyle ezanlar susmasın, şanlı bayrağımız inmesin diye canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bulancak Müftülüğü